Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95732

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27481, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.18.87')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Притча

ПРИТЧА ПРО масажистку

© Ганзенко Олексій, 20-01-2011
У санаторії для „спинальників“ була масажистка. Щодня вона приходила на роботу і м’яла, м’яла, м’яла покорчені поліартритом суглоби, перекривлені хребти та кволі ніжки прип’ятих до інвалідних візків пацієнтів.
Масажистка не любила хворих. Вона мріяла працювати в спортивній команді, мріяла відчувати під пальцями не напівмертву плоть недужих, а живі набучавілі м’язи, яким тісно під тугою здоровою шкірою. Щороку масажистку нагороджували нудними грамотами за гарну роботу, а вона мріяла отримати грамоту за участь у підготовці чемпіонів.
Якось до санаторію привезли спортсменку, яка впала на тренуванні з велосипеда й пошкодила хребет. Дужий організм потужно змагався з хворобою, велосипедистка швидко видужувала, до того ж масажистка вкладала в молоде треноване тіло всю свою вмілість. Вона відкрилася спортсменці у своїх мріях і та обіцяла поговорити з тренером… Скоро масажистка працювала вже в команді; вона була гарним фахівцем, її хвалили й вона була щаслива…  
Команда вийшла до фіналу, в масажистки було багато роботи, аж ось одного дня до воріт спортивної бази привели хлопчика, який ледве переступав, недоладно спираючись на дві ковіньки. Недуга вразила суглоби його ніг, хлопчик лікувався в санаторії де його батькам порадили розшукати колишню масажистку закладу; гідної заміни їй так і не знайшли, а хлопчикові загрожувала ампутація ноги й фаховий масажист був йому конче необхідний. Масажистка відмовилася допомогти хлопчикові, принаймні до кінця фінальних змагань, вона справді не мала часу.
Вони стали чемпіонами, було багато квітів, шампанського та захоплених привітань. На радощах масажистка зателефонувала до подруги в санаторій і від неї дізналася, що сьогодні хлопчикові ампутували обидві ноги…
Масажистка залишила урочистості, склала речі, написала заяву на звільнення й поїхала в санаторій. На столику в її кімнаті на базі залишилася лежати красива грамота з подякою за участь у підготовці чемпіонів…  


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

не притча, але...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Роман, 21-01-2011

Одного бракує тобі: іди, розпродай, що маєш, та вбогим роздай, і матимеш скарб ти на небі!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 20-01-2011

Зауваження

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ==, 20-01-2011

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ==, 20-01-2011

Вибір

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Микола Цибенко, 20-01-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.90956711769104 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …