Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27419, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.12.172')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Казка про хробачка Семена

© Володимир Голод, 16-01-2011
На високій яблуньці, у соковитому яблучку жив гоноровий хробачок Семен. Про його гоноровість свідчила домівка, яку він власноруч виготовив. Щодня Семен споглядав за світом зі свого дерева. Його цікавило життя людей. Тому доводилось прокидатися дуже рано, аби нічого не пропустити. За день житель яблуні бачив сотні цікавих історій. І не одного разу йому доводилось переживати за своє життя, адже діти полюбляли їсти яблука дорогою зі школи. Але хробачку щастило. Він успішно вів домашнє господарство і продовжував милуватися світом. Семена таке життя цілком влаштовувало. Понад усе він обожнював своє яблучко, належно доглядав і гордився ним. І ще вважав, що головне у житті — добробут.
Отак і жив собі Семен на дереві та нікому не казав свою адресу, бо боявся недругів. Самотнє життя його не турбувало. А іншого він не знав. Семенко жив на основі власних ілюзій та уявлення про світ. Життя було для нього великим шматком щастя. Та одного сонячного ранку хробачок прокинувся метеликом. Семен дуже зрадів таким змінам, коли глянув у дзеркало. Однак полетівши у світ трішки знітився. Він побачив усе трішки інакше. Ним заволодів страх незвіданності. Наляканому до смерті Семену хотілось чимшвидше повернутись додому, де було тепло і зручно. Але до яблуні підбігла дівчинка і зірвала саме метеликову домівку. Глянувши, вона викинула його і пішла далі. А Семен завмер і почав плакати. Він полетів у великий світ, знаючи, що повернутись йому вже нікуди...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

На високій яблуньці, у соковитому яблучку - вдалий початок для казки

© Павліна Пулу, 12-02-2011
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81520199775696 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …