Крізь лапате міжлистя волоського горіха, ллються на наше подвір’я золоті променці сонечка, яке котиться небом, поміж хмарами, мов колобок. «На небі сонце богує», – розказував нам, похилий від косарської втоми, дідусь. Тепер спить. «Дідусь, втомився і заснув, а ви пограйтесь в холодочку», – шепоче нам, з розплетеним волоссям, заплакана мати. «Чому ви, мамо в чорнім і сумні?». «Ідіть, ідіть, пограйтесь, дідусь спить», – шепоче сумно. А ми з Іванком веселі, отару горіхів випасаєм. Правда, за це дідусь сварить нас часто: «То гріх, горіхи недоспілі рвати!». Але тепер він спить, а ми горіхи випасаєм, і оком – зирк! На розчахнутий перелаз, бо все хтось на подвір’я лізе. І всі вони у чорнім і сумні, а ми з Іванком веселі, байдуже нам до них. «Бир-бир, овечко бир!» – отару до кошари заганяєм. А з-поза хати: «стук» та «стук», – вусатий дядько молотком все стука. «Для діда вашого, хатину, я майструю», – сумно посміхнувся. Хоча і не питали ми нічого. «Ходім, він бреше!» – потяг мене Іванко за собою. «Яка ж бо то хитина без вікон і, без дверей?» – нам весело, сміємось. «То ж якась гра, вони теж граються, хоча дорослі» – ми знов сміємось і біжимо до нашої отари. Поки дідусь ще спить, награємось досхочу.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design