− Морозиво! Морозиво! – голосно, на увесь вагон електрички, проголошує огрядна тітка з великою картатою валізою, яку жінка несе проходом, виставивши перед собою. – Обухівське, в стаканчиках!
− Мамо, − несміло скубає втомленого вигляду молодичку руденький, веснянкуватий, років шести, хлопчик, − купи!
− Сиди! – голосно шепотить мама. – В нас грошей немає.
− Ну ма-а-а-мо!
І такий у того хлопчика спраглий вигляд, така жага в його, не заторкнутих іще дорослими розчаруваннями блакитних очах, що немолода, обставлена з усіх боків клунками, валізами та візками жінка не витримує – купує морозиво.
− На, дитино. Їж!
− Ні, ні! – сполохано вигукує мама блакитноокого шанувальника ласощів. – Він не буде, ні!
− Та чого ви? – в голосі добросердної жінки бринить образа. – Я ж від серця!
Сусіди бомбардують молодичку осудливими поглядами...
Якийсь час у цьому кінці вагона панує ніякова мовчанка, але враз іще молода, але ніби зів’яла мама руденького хлопчика починає говорити. Вона говорить до всіх і ні до кого особисто, її погляд блукає за вікном:
− Це на побачення їздили. Мій... сидить. За покражі. Птицю крав у людей, погреби обчищав... Такий стид, − молодичка зітхає. – Уже втретє сидить. Тому я й не дозволяю, − вона накриває долонею сяючу хлопчикову чупринку, − нічого не дозволяю йому брати чужого. Боюся... Зовсім нічого – по руках б’ю... Підожди, синочку, − нахиляється до хлопчика, − я тобі вдома морозива куплю.
Хлопчик розуміюче, по дорослому, киває головою...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design