Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 27146, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.130.130')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Уривок твору, жіноча проза

Що таке епсилон.

© Галина Фітель, 28-12-2010
Що таке епсилон, знає не кожен. Хто в школі чи у вузі вчився, щоб навчитися, мабуть, пригадують, що епсилон – це така грецька буква, пишеться як наша прописна писана "Е", тільки розмір її як у рядкової. А щоб вам зрозуміти, яким є кількісний еквівалент цієї величини, спробую пояснити на житейських прикладах.
Жінкам ця абстрактна величина буде найбільш зрозумілою, коли вони запам’ятають, що епсилон – це величина зарплати чоловіка, коли він три дні гуляв з друзями чи подружками. Добре, коли на рятівну пляшку пива вам не доведеться бігти позичати до сусідів, бо як таке бідацтво качалкою по голові бити, воно ж на ногах не тримається, і в душі замість трильйону злості пробуджується ще один епсилон – жалості до тварини, в яку перетворився ваш коханий.
Дівчаткам, котрі ще не відчули на власній шкурі, що таке чоловік після триденної відсутносі з приводу зарплати, і котрі ще свято вірять, що саме їх чоловік буде щоразу в день зарплати приносити розкішний букет троянд чи віддавати розпорядження секретарці зв’язатися з флористичною фірмою, щоб ті посипали газон під вікном спальні мільйоном троянд, а на річницю знайомства, одруження і день народження дарувати путівки на Канари, Багами і Мальдиви, поняття про епсилон може стати більш зрозумілим, коли вони прив’яжуть цю величину до величини предмета чоловічої гордості їх коханого, побачивши який, вже не хочеться ні троянд, жодної причому, ні Канарів з Багамами і Мальдивами і з Балі на додачу. Причому їм також слід запам’ятати, що якщо вони все ж захочуть побачити Балі не по телевізору, доведеться іноді прийняти епсилон як еталон, шукаючи розради в палких обіймах якогось туземця-Тарзана і не забуваючи про обережність, бо у тих, у кого одна величина епсилон, почуття власника дружини і ревнощі – величина обернено пропорційна до епсилону, тобто Отелло нервово курить збоку.
От чоловікам пояснити, що таке епсилон, не так просто, скажу я вам. Бо у кожного з них є свій критерій малості величини, з дитинства вони знають, що колись це може бути й ХХХ, а може й не бути. І коли вчителька у школі пояснює, що епсилон – це величина, як завгодно близька до нуля, але все ж більша, то дівчатка при цьому спокійно фарбують нігті, губи, вії, або вибирають, у чому їм на дискотеку піти завтра і з ким, а хлопці як один нервово напружують м’язи, щоб часом той епсилон справді не був більший всього від нуля. Добре було б, щоб хоча від 15 більший, тоді можна спокійно вчитися далі і не конче золоту медаль принести батькам на радість. Тож якщо у вас юнацькі страхи успішно залишилися позаду і ви забули і оригінал теореми Піфагора, і закон Ома, а вдома не всидите і п’яти зайвих хвилин, а бачачи епсилон, думаєте, який ідіот пише великі букви маленьким кеглем, нагадати ази математики можна наступним чином. Це величина, котра приблизно дорівнює вашій лояльності і толерантності стосовно водія Деу Ланос, котрий мав таку наглість обігнати на автобані ваш шестисотий чи хоча б стареньку приятельку Тойоту Камрі. А коли ваші страхи, борони вас Боже, переросли б у факти, то факт наглості водія Деу Ланоса вас, як правило, хвилював би мало, ну так на епсилон.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола, 29-12-2010

Дотепно

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 29-12-2010

Гарна знахідка

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Юрій Кирик, 29-12-2010

вчився, щоб навчитися...

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Ганзенко Олексій, 28-12-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.97129321098328 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …