На позір вони були однолітками. Тільки русява, замолоду либонь струнка й вродлива, встигла вже розгубити значну частку жіночої привабливості, а чорнявка виглядала збереженою, доглянутою та недоступною. Вони сиділи навпроти одна одної у вагонному купе, чорнявка тримала на колінах кошичок, в якому муркотіла попелиста, така ж доглянута, як і господиня, кішечка з блакитними очима й химерним чорним „метеликом” на нашийнику; а поруч з русявкою, не вгаваючи ні на мить, крутилися схожа на маму дівчинка років дев’яти й молодший від неї, верткий мов дзиґа, хлопчик.
Русявка дратувалась: діти вередували, діймали її безупинними „чому”, то хотіли їсти то пити, то просилися до туалету, чубились; дівчинка скаржилася, що в неї болить живіт, хлопчик жалівся, що дівчинка не дає йому іграшку... Жінка виглядала змарнілою та невиспаною.
Чорнявка пестила кішечку, розчісувала її гребінцем, від чого та муркотіла ще вдоволеніше, поправляла матрацик у кошичку, щось до неї шепотіла.
− А як звуть вашу кішку? – спитала дівчинка, стрибаючи на правій нозі та замруживши ліве око.
− Клеопатра! – лагідно всміхнулась чорнявка.
„Гм, - ледь не вголос хмикнула знервована русявка. – І куди воно, те наймення? Ох, мені б її турботи! Викохана, розфарбована. Тільки й має певно клопоту, що кота гладить. А накинути б тобі, дорогенька, двох отаких бісенят непосидючих, та чоловіка-п’яничку, та свекруху недужу... ех!“
Чорнявка ловила досадливі погляди втомленої сусідки і, сумно всміхаючись, дивилася у вікно. „Щаслива! Має родину, двійко оцих милих шибайголів... А я сама. Що ж, так вийшло... тільки й товариства, що Клеопатра!”
− Тепленька ти моя! – знову погладила вона кішечку.
Русявка роздратовано відвернулась...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design