(Навіяно спільним декламуванням найкращого/найцікавішого із творчості Річарда Баха та Пауло Коельо)
Цей незабутній вечір ми провели разом. Я і ти, ти і я... Я виключив світло, ти усміхнулася і тоненькі танцюючі у вирі потоку світлинки, що йшли від таємного мерехтіння запалених свічок, заграли на такому рідному обличчі.
Я легко-легко доторкнувся до твоєї руки і повів на відкриту лоджію. Було тихо, трохи холодно і до безпам'яті добре. Нічне місто зручно вмощувалося в свому теплому ліжкові, допиваючи запашне какао. А ми... А нам було далеко до того міста, бо ми були разом.
Я відкрив назкрізь усі вікна і свіжий вітерець як потік джерельного струмочка увірвався в квартиру, тіла, душі, думки. Зорі!!! Як прекрасно, як чарівно! Я дивився на них і не міг відірватися. ти подивилася на мене, щось хотіла запитати чи сказати, але я не хотів говорити. Ти відразу це зрозуміла і подивилася на зорі, туди, де я і "був". Раптом маленький листочок із сусіднього парку прилетів до нас і під хриплі звуки саксу, що лунали з програвача розпочав свій незвичайний танок. Той політ тривав недовго, але шалена енергія, що виходила з нього хотіла якнайшвидше вилитися у екстазі природньої неземної краси, досконалості та свободи, поки листочок не впаде додолу.
Без думок, лише оповиті гарячими обіймами емоційного вибуху ми подивилися один на одного, на зорі та в просвітлену ліхтарями нічну далечінь. Я намагався приборкати це дивне почуття гнівного здивування, яке почало окуповувати усі шпаринки моєї свідомості. Ти зітхнула і міцно обійняла мене. Твій погляд... Так, ти розумієш мене, ти знаєш, тільки ти... знаєш, що мене непокоїть. І тебе також!
Чому люди такі, чому вони не хочуть слухати серцем? Чому вони байдужі? Чому? Чому? Чому люди позакривалися в містах-консервних банках і не хочуть туди! А зорі такі прекрасні. Я тебе обіймаю все сильніше і сильніше. Знов ловлю твій загадковий погляд, але ти дивишся не очима, ти дивишся серцем... Обертаєшся, накриваючи себе моїми обіймами, і раптово питаєш "Що таке любов? Чи це проста залежність, необхідність в один одному двох людей чи щось інше?" Я усміхаюся і ти сама відповідаєш, бо знаєш як я думаю. Як чудово в нічній тиші звучать твої легенькі кроки-слова. Я закриваю очі, я бачу серцем, чую серцем. "Любить той, хто вільний! Як той листок, чи вітер, чи зорі, чи ніч... Любить той, хто віддається почуттям без огляду, хто вміє відчувати і жити. Любов - це життя!"
Ти відкриваєш мої очі, зазираєш в них і шукаєш моєї відповіді. Я мовчу - ти і так знаєш, що я скажу "так", ти відчуваєш це. Тоді знову запитуєш: "Так чому ж вони страждають через любов? Потрібно страждати і тільки тоді щось відчуватимеш?" Я усміхаюся, беру твою голівоньку в свої руки і промовляю: "Той, хто любить ніколи не принесе страждань коханому. Кожен з нас відповідає за почуття, які відчуває і які змушує відчувати. Пам'ятаєш, як в Екзюпері. Але водночас ми вільні один перед одним. Вцьому і є найбільша свобода-любити, але цінувати волю. Треба створювати окремий світ, де тільки двоє, але розуміти про величезну відповідальність один за одного."
Ти киваєш, і місяць-одинак вимальовує сріблястими фарбами на твому обличчі картину роздумів. Та ти мене розумієш, ти цього і чекала. Легенький вітерець огортає нас своїм безмежним прозорим крилом і ми ще раз дивимося у височінь. Ти береш мою руку і ведеш мене. Ти знаєш усе, ти знаєш, що таке любов... Ми знаємо...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design