Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2687
Творів: 51107
Рецензій: 95813

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26971, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.172.243')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Ті, що були разом

© Марисабель, 17-12-2010
    Події цього оповідання відбуваються не в наш час. І це не історія і, навіть,  не майбутнє. Це просто думки підлітка, якому нічого робити… але, навіть, в казці є доля правди… так може….
    Для них прийшла п’ятнадцята весна. Із них дев’ять вони були разом. Такі різні і такі схожі водночас. Вони прекрасно доповнювали один одного. Шумна і тиха, спокійна і метушлива, спортивна і жіночна… Вони зустрілись на першому дзвонику в першому класі. Їх просто поставили в пару. Випадково, без задньої думки… а вони назавжди з’єднались…. Звичайний випадок, а вирішилась доля. Доля двох маленьких дівчат.
   Тепер вони у дев’ятому класі, вони разом. У них були злети і падіння, сльози і сміх, але вони пройшли через це разом… Одного разу вони згадували школу, в якій провели чотири роки. Для них найбільш запам’яталась картина на прольоті між другим та третім поверхом. «Пам’ятаєш, - запитала одна, - там була дівчинка у червоній сукні?», подруга здивовано подивилась і сказала: «Дівчинка була у рожевій!»…
    Через таку дрібницю, як звичайний спогад про картину, яка, якщо подумати, нічого для них не означала, вони сильно посварились. Жодна не захотіла піти на уступку і…
    Минуло десять років…
    Вони зустрілись вже будучи дорослими і маючи зовсім інше життя. Згадуючи школу, вони згадали й через що посварились, і через що розпалась їхня дев’ятирічна дружба. Посидівши трішки в тишині, вони вирішили розв’язати суперечку десятирічної давнини. І хоча це вже було не важливо, вони пішли у свою першу школу… Ось вахта чергової… перший… другий поверх… ось вона, картина… Дівчата затамували подих і … здивовано подивились одна на одну… Сукня дівчинки не мала кольору. Це був чорний білий малюнок. Чорна сукня на чорному силуеті… Але в пам’яті маленьких дівчат картина була кольорова ….

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5958218574524 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …