7. Перше побачення
(про те як Андрій і Аня гуляли на майдані)
Прокинувшись рано вранці він почав збиратись на роботу. Оксанка ще спала і він не став її будити. Хоча спали вдягнені він вкрив її ще однїєю ковдрою, щоб було тепліше і прочинив вікно для провітрювання.
Зібравшись він тихенько причинив за собою двері, щоб вона не прокинулась і поїхав на роботу.
*****
Вона сьогодні мала дуже гарний вигляд. Чорна гарна сукня дуже підкреслювала її стрункий стан і темноту її гарного волосся. В ній було щось середньовічне. Якась церемоніальність, пишність, загадковість. Було дуже приємно бути з такою гарною дівчиною.
Він при зустрічі вручив Ані білу троянду. А вона подала йому свою ніжну ручку і вони пішли на побачення.
Робота залишилась позаду. Думки роїлись в голові, як зграя мух. А серце дзвеніло, як святкові дзвони на дзвіниці храму кохання.
Все було казково, чарівно навіть небо було розфарбоване в якийсь незвичний рожевий колір, ніби це був не вечір а світанок. Ніби сонце, скочуючись за обрій, вирішило повернутись назад, щоб побачити їх щастя, щоб помилуватись їх відвертими чистими почуттями, щоб зігріти їх закохані погляди рожевим серпанком світанку.
*****
На майдані було як завжди людно але весело. Вони купили морозиво і не поспішаючи йшли і розмовляли. Морозиво було трохи підтавше і якось випадково капнуло на сукню. Аня попросила потримати стаканчик і почала шукати в сумочці серветку. Витерши пляму вони пішли далі.
- Що будемо робити далі?
- Я думаю підемо в одну гарну кафешку. Я там іноді буваю, там дуже затишно.
- Ой, - вона раптом зупинилась і ніби почала щось згадувати, - я забула.
- Що сталось, Аню? , - допитливо дивиться на неї і посміхається простодушно, нічого не підозрюючи.
- Вибач, мені так ніяково про це казати. Але я згадала, що в мене сьогодні була запланована зустріч. Один давній знайомий сьогодні в місті проїздом і мені треба з ним побачитись.
- Так нехай приєднується до нас.
- Ти думаєш це буде нормально? – по її погляду важко було сказати, що вона дуже засмутилась з цього приводу. Вона дивилась на нього допитливо, ніби спостерігаючи за мишкою в нірці.
Далі вони йшли деякий час мовчки.
Потім вона перша знову почала спокійно розповідати.
- Ми маємо зустрітись на Театральній тому мені треба в метро, проведеш мене?
- Так, звичайно, - сумно сказав він.
Вже спускаючись в перехід раптом задзвонив телефон.
- Зачекай я переговорю, а то під землею поганий зв'язок, – сказав Андрій, ковиряючись рукою в кишені.
«Ало»
«Привіт Андрюш» - почувся голос Оксанки.
«Що тобі треба», - грубо відрізав він.
«У мене проблеми, зможеш приїхати раніше», - її голос був схвильований.
«Ти ж знаєш де я».
«Так, вибач. Я напевне тоді якось сама.»
«Ну й добре».
«А як там у тебе справи? Ти ж не забув про те, що я тобі казала? Ти маєш зробити все так як ми домовились і нічого зайвого.»
«Ти це спеціально мені говориш, щоб я лише швидше приїхав?» - він знервувався ще більше.
«Слухай Андрію. Я в твою затію вложила свій час і терпіння так що якщо ти все зіпсуєш, то це мене теж буде дратувати. Не будь придурком, а роби все так як я говорила, а потім їдь негайно до мене».
«От блін..» - він кинув трубку і сплюнув на асфальт.
- Щось сталось? Проблеми? – вона взяла його за руку і це його вмить заспокоїло.
Він упіймався на її доброзичливий і спокійний погляд та ще її рука в його руці додали йому впевненості і роздратування змінилось на рішучість.
- Все гаразд. Ідемо вниз у мене для тебе є подарунок.
Вона хотіла заперечити, мовляв уже це побачення з ним є для неї подарунком і квіти, навіщо ще.
Але він повів її за руку, як першокласницю в школу. Вони йшли довго по переходу і ніби когось чи щось шукали. Вона не перепитувала а терпляче мовчала. Була злегка сконфужена.
Вони зайшли в підземний торгівельний центр. Ескалатор повільно котиться вниз. І скляна стеля як штучне небо покриває їх чарівним серпанком. Рожеві хмарки спокійно пливуть на захід. Промені сонця грають в склі гарними переливами. Хочеться милуватись видовищем, але коли довго дивитись вгору, то шия злегка болить. І от вже кінець східців.
Вони зайшли в магазинчик музичних інструментів.
Андрій почував себе впевнено, попросив подивитись гарну лаковану шестиструнку8). Запитав чи можна спробувати. Йому дозволили. Він спокійно сів на стілець і злегка та впевнено вдарив по струнах.
Спокійна і романтична мелодія розлилась по магазинчику. Вилетіла в повітря як душа на крилах щастя. Закружляла в хороводі відблисків сідаючого сонця на стелі…
Щастя є на світі і воно може ховатись в таких звичайних речах.
І під блакитним небом виникло місто кохання з чистого світлого золота теплих почуттів. І зірка, що сіяла так одиноко і чарівно тепер запрошує до себе в свій сад. Вона приборкає в собі звірів і тоді він зможе пройти безпечно до джерела живої води і втамувати спрагу почуттів…
*****
Вона відмінила всі свої зустрічі і вирішила провести вечір лише з ним, зі своїм Андрійком. Прогулюючись по Маріїнському парку, вони зайшли на місток закоханих. Звідси відкривається чудовий вигляд. Він її обіймає, але вона ще проти надто близького контакту, хоча в глибині душі в її серці киплять почуття. Але це його нітрошки не засмутило. Він радів, що вона з ним сьогодні і ні з ким іншим.
Їм було добре один з одним, але ніч вже брала права в свої руки і вкривала світ своєю темною зоряною ковдрою. Місто переливалось теплими жовто-червоними вогнями. А понад річкою стелився таємничий туман. На просторі злегка дихав прохолодний вітерець.
Вони сховались від вечірньої прохолоди в затишній кафешці де продовжили спілкування.
Аня вся сіяла. Як і минулого разу вона стала дуже балакучою і все йому розповідала про різні новини в музиці, театральному мистецтві, а він все дивився на неї, милувався її красивим обличчям, гладив рукою лагідно її щічку і переходячи через вушко до шиї грався її гарним волоссям.
Вони вели себе як діти. Аня ніби розповідала йому про свої лялі і куколки, а він ніби щипав її і хапав за косички.
Їм легко і спокійно один з одним і ніби вони вже знайомі десятки років. Ніби вони навчались в одній школі і знають один одного вже давно-давно, все життя.
*****
Після кафешки потрібно було вже їхати додому, але ніхто не хотів розлучатись і вони ще довго були разом.
Згодом вони прийшли на зупинку. Маршрутки звичайно вже не було і випадкові перехожі ловили таксі. Наші герої також вирішили швидше приїхати додому і, упіймавши шахового коня, поскакали в нічне місто.
Коли треба було розплачуватись він з неприємним подивом помітив, що в нього не вистачить грошей, щоб повернутись самому додому. Це трохи зіпсувало йому настрій, але він нічого не сказав. Вона ніби здогадавшись у чому справа запропонувала йому гроші на дорогу назад.
- Треба було б їхати з ним далі, а я б сама дійшла до під’їзду.
- Я хотів тобі побажати доброї ночі. І поцілувати перед сном.
- Це дуже приємно, але як я тепер буду спокійно спати, коли буду невпевнена в тому, що у тебе буде усе гаразд.
- Аня, не хвилюйся, зі мною все буде добре. У мене є на картці трохи грошей і я благополучно доїду додому.
- Добре. Тоді добраніч. Мені дуже приємно було з тобою цього вечора.
- Мені теж.
Він поцілував її в щічку. Вони обійнялись і Аня лагідно шепнула йому на вухо.
- Я хочу продовження. Я тобі обов’язково зателефоную завтра.
Загадково посміхаючись, ніби дівчинка яка зробила шкоду і приховує правду від мами, Аня пішла до себе. А Андрій щасливий як слон полетів на крилах щастя додому.
*****
Насправді у нього грошей нема і йому треба добиратися додому як прийдеться, але його це не лякало.
«Ало. Чого тебе так пізно нема.»
«Блін, ну ти ж знаєш чого.»
«Я ж тобі говорила, що не треба за один раз дуже довго їй набридати…»
«Слухай, мені здається все вийшло краще нікуди, а ще б коли ти мені не набридала, то було б усе ще краще.»
«Андрій, ти мене ображаєш…»
«Давай не будемо про це. Я скоро прийду до гуртожитку. Збуди охоронця на вахті, а то тут холодно і я не хочу під дверима стовбичити.»
«Добре…»
(далі буде)
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design