Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26894, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.204.181.19')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Новорічний ангел (для конкурсу)

© Алла Грабинська, 12-12-2010
За вікном падав лапатий-лапатий сніг. Дерева у садку стояли пухнасті і, коли примружити очі, можна було побачити на них дивні казкові квіти,які мінилися у жовтавому світлі вуличних ліхтарів, що пробивався крізь густу снігову завісу. Під самим вікном, прибрана різнокольоровими ліхтариками, стояла ялинка. Її також накрило снігом, а іграшки, що прикрашали розлогі віти,заховалися під сніговою ковдрою і тільки різнобарвні ліхтарики весело підморгували, погойдуючись від вітру. На самому вершечку примостився ангел. Він розпростер золоті крила і простягнув руки просто до вікна,а там  на підвіконні сиділа маленька дівчинка. Ангела якимось чудом-дивом обминали пухнасті метелики-сніжинки, тільки трохи снігу шапочкою лягло на золотаву голівку. Здавалося, що зима боялася застудити його і тому подарувала  теплу шапочку.
Дівчинка сиділа на підвіконні і дивилася на ангела,який простягав до неї кришталеві рученята. Їй здавалося, що він хоче сказати щось дуже важливе, але вона його не могла запитати, про що саме ангел хотів їй розповісти, бо вже майже рік не розмовляла. Тут у лікарні їй було так самотньо! Коли всі хворі засинали, дівчинка тихенько виходила з палати, сідала на підвіконні і дивилася, як падав сніг. Тут вона побачила вперше ангела і зрозуміла, що він прилетів саме для того, щоб розповісти їй про дуже важливе. Вітер гойдав ялинку, а ангел кланявся і показував руками на щось що було під вікном, але дівчинка не могла те щось побачити, як не намагалась. Вона тулилася носиком до віконної шибки й бачила тільки пухнасті лапи запорошеної снігом ялинки. Ангел на маківці ще раз хитнувся і показав ручками на те, що вона так хотіла побачити. Дівчинка скочила з підвіконня і тихенько побігла вниз по сходах. Вона знала, що службовий вхід не закритий, а звідти лише пару кроків до ялинки. Відчинила двері. Вітер кинув на неї жменю снігу, але дівчинка не злякалася і ступила в снігову кучугуру,що враз обпекла її холодом… Під ялинкою плакало маленьке,біле, як сніг кошеня. «Так ось чого кликав мене ангел!» - Подумала дівчинка, схопила тремтячого від страху і холоду котика і побігла назад.
Коли вранці до палати зайшли лікар з медсестрою, дівчинка і кошеня ще міцно спали,притулившись одне до одного.
- Неподобство! –Строго сказав лікар. Медсестра одразу схопила кошеня за шкірку і воно занявчало так голосно, що дівчинка прокинулася.
- Викиньте це кошеня негайно! – Наказав лікар. Медсестра кинулася до дверей виконувати розпорядження.
- Ні! Віддай!– Закричала дівчинка. Жінка від несподіванки опустила кошеня, а лікар так і застиг , показуючи рукою на двері, потім повільно повернуся до дівчинки і майже шепотом проказав: «Зайчику, скажи ще щось». Дівчинка дивилася широко розкритими очима на лікаря і тулила до себе кошеня.
- Зіронько, скажи ще щось. - Попросив лікар знову.
-А не проженете мого Пушка? –Запитала дівчинка. – Мені його новорічний ангел подарував, що прилетів на ялинку.
Через декілька днів дівчинку виписали з лікарні. Проводжати її вийшли всі лікарі. Мама тримала кошичок, в якому зручно примостилося пухнасте біле кошеня. Доктор погладив по голівці дівчинку і простягнув їй новорічного кришталевого ангела з золотими розпростертими крилами. Очка у дівчинки засяяли, наче вона на мить зазирнула у чудове майбутнє.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Наукова основу

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Та, що марить, 20-12-2010

Вірю!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Tamara Shevchenko, 17-12-2010

Дуже сподобалося

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 15-12-2010

Дуже сподобалося

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 15-12-2010

Ваше оповідання таке

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Nina, 15-12-2010

Знаєте, Алло,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 15-12-2010

Пушок

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
©  Nadya Poznyak., 13-12-2010

Зворушливо. Можна відчути смак того снігу

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олеся Козуб, 12-12-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78921890258789 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …