Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26826, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.14.70.203')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Детектив

Детектив

© Сергіус, 08-12-2010
                                                     Детектив

Був прекрасний літній ранок. На голих, чорних деревах сиділи механічні пташки і цвірінькали пісні із репертуару групи „Rammstein”. Люди, що проживали в невеличких і страшних хатах потроху прокидалися. А з-під землі тягнулися до сонця механічні квіти. Отож, день починався як завжди. Аж ось з однієї хатини вийшла старенька бабуся і побачила на сходах пошматований труп. Прекрасний день був перетворений на жах. На крик бабусі збіглися всі сусіди. Ще через трохи тут вже був дільничний міліціонер. Картина була жахлива: на сходах лежали криваві шматки. Такого звірячого вбивства містечко не знало вже років двадцять.
— Сволота! Мій улюблений і єдиний Барсик! Нелюди! — кричала в сльозах бабуся.
— Ой! Хто ж міг таке зробити? Ай-я-я-я-й, — чулося з натовпу.
— Тихіше, громадяни! Дайте розібратися, — прокричав міліціонер.
Василь був молодий хлопець, в міліції тільки рік. І справу з вбивством він отримав вперше. Криваве місиво було впізнане бабусею — це був її домашній кіт Барсик. Отож, залишалося питання хто, як і навіщо це зробив. Василь опитав сусідів, знайомих бабусі, але ніхто нічого не бачив і не чув. Аж раптом, він звернув увагу на те, що крові на сходах було не дуже багато, а з такого великого кота її мала бути ціла калюжа. „Отже, Барсика вбили не тут, а тоді шматки підкинули бабусі на сходи”, — дійшов висновку Василь.
— Де ваш кіт любив гуляти? — спитав він бабусі.
— Гуляти? Ну, — крізь плач промовляла бабця, — в мому дворі, в сусідських. Далеко від хати він не відходив…
— Що ж… треба обстежити сусідські подвір’я.
Василь в супроводі бабусиних сусідів ходив до кожного з них у двір і шукав, але не знав що. Добре було б взяти з собою міліцейську собаку, але вона була тільки одна і та зайнята іншим розслідуванням. Аж ось в одному дворі Василь звернув увагу на те, що серед квіток було пусте місце.
— Чому у вас там немає квіток? — тикнув він пальцем.
— А яке це має відношення до вбивства? — запитав Гаврило, власник подвір’я.
— Відповідайте на питання! — підвищив голос міліціонер.
— Ну… поламалися…
— Як?! Ні в кого не ламаються, а у вас поламалися?!
— Ну… вчора в мене були гості, хтось наступив…
— Гості? Це збільшує коло підозрюваних. Розказуйте хто у вас був, — Василь дістав записник і ручку.
Міліціонер записав чотири прізвища. Подякував за надану інформацію і пішов провідати гостей. У перших двох він не дізнався нічого цікавого. А от третій розповів дещо нове:
— Я вчора пішов із своїм другом, Гришой, на вечірку до Гаврила…
— Вибачте, як звали друга? — перебив Василь.
— Ну, Григорук Григорій…
— Гм, у мене в списку такого немає. Гаврило не казав, що той приходив.
— Та він точно був, я помню, Гриша ше брав з собою хом’яка, щоб він з Гавриловою хом’ячихою спарувався. Хом’ячки зараз дуже дорогі.
— Всі тварини зараз дуже цінні… І за вбивство кота покарання буде не гірше як за вбивство людини. Ну, продовжуйте.
— А далі ми сіли за стіл і я більше нічого не пам’ятаю. Прокинувся вже вдома…
— Що ж, дякую. Треба навідатися до вашого друга…
Василь ішов і думав, який може бути зв’язок між другом, хом’яками і котом. Головоломка не складалася. Так задумався, що ледь не проминув потрібної хати. Постукав у двері. Григорій відчинив і побачивши міліцію, йому стало трохи не по собі.
— Ви були вчора у Гаврила? — запитав Василь.
— Був… А що трапилось?
Василь розказав про вбивство кота. Григорій відповів, що нічого не знає. Василь подумав, що або хтось із опитаних бреше, або ж і справді вони нічого не знають і тоді „слідство зайде в тупик”.
— Ви брали з собою хом’яка? Покажіть його будь-ласка.
Григорій приніс невеличкого білого хом’яка.
— Такий хом’як коштує напевне тисячі дві, — промовив Василь, намагаючись побачити якусь реакцію з боку Григорія.
— Так, хом’як дуже дорогий, — так само спокійно відповідав власник.
Не дізнавшись більш нічого Василь пішов. Очевидно, думав він, що Гаврило і Григорій займаються тим, що продають хом’ячків і заробляють цим немало. Але чому Гаврило це приховав? Адже тут немає нічого протизаконного. З такими думками Василь знову прийшов до Гаврила.
— Чому ви не сказали, що до вас вчора приходив Григорій? — запитав міліціонер.
— Ну, — зам’явся Гаврило, — забув…
— Як забули? Ви забули, що до вас приходив Гаврило, щоб розмножувати і продавати хом’яків? Ви щось, напевне, приховуєте.
— Та я нічого не приховую. Справді, вчора він до мене приходив із своїм хом’яком. Ми так заробляємо гроші. І яке це має відношення до кота?
— Я теж хотів би це знати. А ще якісь тварини у вас є, окрім хом’ячихи?
— Ні, нема…
Василю щось підказувало, що Гаврило каже не всю правду.
— Можна побачити вашу хом’ячиху? — запитав міліціонер.
— Вона зараз спить…
— Я тихенько підійду, я лиш хочу побачити.
— Ну, добре… Ідіть сюди.
Вони підійшли до невеличкого акваріуму, в якому була насипана тирса, трохи їжі.
— Ну, і де ж ваша хом’ячиха? — підозріло запитав Василь.
— Як? То ж була! Куди вона могла подітися? — викрикував у відчаї Гаврило.
— Може, вона спить? — з кривою посмішкою спитав Василь.
— Що ви хочете цим сказати?
— А те, що ви брешете, а отже, ви в мене головний підозрюваний.
— Я вам кажу, що вона спала! Може, вилізла з акваріуму і десь заховалася…
— Ви що, знущаєтесь? Я бачив хом’яка Григорія. Він і до половини стінки акваріуму не дістане!
Гаврило мовчав. Він не знав, що сказати.
— То де ваша хом’ячиха?
— Не знаю… Вчора ж були гості, може хто вкрав, — шукав виправдання Гаврило.
— То до Вас приходили такі гості, що можуть у вас щось вкрасти? І ви тільки що дізналися про пропажу такої дорогої хом’ячихи? Брехня!
Гаврило намагався щось сказати, але Василь продовжував:
— Ви вчора вигулювали хом’ячиху надворі, а той кіт її з’їв. Він попався Вам у тих квітках, де Ви його і зарубали. Квітки Ви вирвали, бо на них були сліди крові. Так, пане Гавриле?
Гаврило був шокований:
— Я стільки грошей викинув на цю хом’ячиху. Але я на ній мав заробити вдесятеро більше. А цей клятий кіт! І я не витримав… Чому йому можна вбивати тварин, а мені не можна?
— Бо він того не розуміє. А тварин у нас залишилося зовсім мало. Майже всі занесені до Червоної Книги, крім тарганів і пацюків. Кіт убив одну тварину, а Ви — ще одну. Ви мусите відшкодувати збитки. 6 тисяч — бабусі і 30 тисяч — державі.
— Ви мене вбили, — сказав Гаврило, вихопив пістолета і застрелився.
Вбивство було розплутане, справу закрили, Василя нагородили і підвищили. А на Землі лишилось на три істоти менше.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81324601173401 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …