Чуєте музику? І я чую. Власне, задля мене її і крутять. У нашому селі тільки я один і ходжу на вибори. Всі інші сельчани давно махнули рукою на такі кампанії, мовляв, усе одно з них користі – як з козла молока. Ну, то їхній клопіт.
А я ходив, ходжу і буду ходити. Бабцю поховав, царство їй небесне, корову продав, квасолю полущив – що маю більше робити? От і голосую. За кого пропонують. Між нами кажучи, я ще жодного кандидата в депутати не забалотував. Звичайно, за умови, що й він (чи вони) до мене по-людськи. Іноді, шепну вам по секрету, в мене у хаті тих кандидатів – більше, ніж образів на стінах. А на столі – як на королівському банкеті. Ось і вчора один привіз рибки, другий – куріпку, третій – смаженого, четвертий – вареного, а всі разом – справжньої української, з перцем. Ну, ви розумієте…
Отже, сидимо. Гарно сидимо: Іван, Петро, Филимон, Сидір і я. Закушуємо після першої куріпкою. Славна така куріпка, жирненька і димом пахне. Мені сподобалась, то й кажу до Івана, що ту птицю вполював: «Молодець! Відчуваєш, що народ від своїх обранців чекає. Вважай – депутатський мандат у тебе в кишені».
А Петрові не терпиться. «Ви, діду, рибкою, рибкою поласуйте!» - припрошує. Беру рибу. Після другої, розуміється. Ні, рибка не того… не пропечена, та й не просолена, як слід.
«Ранувато тобі, парубче, у Київ, - обертаюсь до Петра. – Риби смажити не навчився, а туди ж. Поїдеш до столиці та й забудеш, як черв’яка на гачок насаджувати. Покрутись-но ще рочок-два в області. Разом на риболовлю з’їздимо. Я тебе навчу, як політику… тьху! юшку варити».
Ображається Петро, але мовчить. Бо краще область у руці, ніж Київ на думці.
Ну, і далі в такому ж дусі. Отак спільними зусиллями, у теплій, дружній обстановці і вирішуємо питання державної ваги. Як бачите, у мене все по-справедливому: умієш вудку в руках тримати – тобі і карти в руки. Не вмієш –мусиш навчитися. Інакше навіть послом нікуди не пошлю, а як пошлю… то вже не повернешся.
Односельці сміються з моєї «домашньої» Верховної Ради. Хай сміються, аби не плакали. Потім, після виборів.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design