Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 26385, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.111.125')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мінор

уривок

© Тихий Шум, 14-11-2010
    ...4-та ночі…
    Г.  пробуджується під гучний бабин плач. Гучне ридання постає у очах шестирічного хлопчика, як незрозуміле дивне явище. Він ще ніколи не чув, щоб бабуся розмовляла таким голосом, щоб слова переливались таким жалісним благальним тоном. Ще довго прислухаючись, хлопчина старається розібратися в значенні слів, що так дивно звучать за стіною у сусідній кімнаті, проте не може… Серце починає скажено калатати, відчуваючи, що ці події ніяк не викликані чимось хорошим. Хлопчик, міцно зажмурює очі та ховається під ковдру, з надією ще раз прокинутись, але марно…
Він, не витримуючи, кличе маму… Проте в гамірному шумі його слова губляться, та поглинаються стінами, прикрашеним шитими пишно-червоними ковйорами …
Зрештою терпець хлопця обривається, він підводиться і прямує у вітальню…
- Де мама?
Мовчанка…
- Ма-ма!!!...
Німа мовчанка різко змінилась, голосним плачем, у декілька сильнішим від того, що був швидше…Хлопчик розплакався й собі. Не через те, що щось зрозумів, а через те, що не міг спокійно дивитись, як плачуть рідні… Сльози неконтрольовано полилися з очей, стискуючи груди, та заставляючи їх голосно похлипувати…
- Нема вже мами, Бозя на небо забрала… - мовила тітка…
-      Нє! – і ще голосніше розлився плач, попередній, в порівнянні був лише тихим фоном. – нехай віддасть!!!…то не її!!!....
       Загула вся хата…Малий мало розумів, що таке «вже нема», і голосно заперечував, натякаючи, щоб з ним припинили так  жартувати…
        І якоїсь хвилі, жарти дійсно припинились… Він зрозумів, що з нього просто знущаються, бо мама лежала на дивані, і міцно спала…Вона була!!! БУЛА!!! І дивно, що такий шум не розбудив її… Очі хлопчака радісно всміхнулись, і він образившись на всіх за скоєне, кинувся на диван. Хутко вилізши на тіло, він міцно почав чмокати її в лице, і будити. Сім’я стояла і дивилась, не маючи сили стримуючи рюмсання. Серце боляче стискалось, в голові паморочилось, а на очах стали з’являтись ледь помітні червоні нитки… Через певний час, малий, розлючений, що і рідна мама зі всіма зговорилась за одно, що так безжально знущається над ним, «придурюючись», гримнув злісно одночасно обома кулачками по маминому животі, і ображений пішов в свою кімнату…
    З глибоким внутрішнім жалем,  він ще довго завивав і хлипав у подушку, чекаючи, що мама прийде і заспокоїть, проте виснажений, не дочекавшись неньки, міцно заснув, до останнього наївно надіючись, ЩО ЦЕ ПРОСТО СОН!…
                                                                                                                            (L.Ivanitsky)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Уривок вимагає редактора,

© Юрій Кирик, 15-11-2010

"Маленька недоречність"

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Алла Грабинська, 14-11-2010

[ Без назви ]

© Tamara Shevchenko, 14-11-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4600501060486 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …