Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50949
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25528, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.92.96.247')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Викрадення Європи

© Ганна Осадко, 28-09-2010
...Стара Європа – ( добра_стара _Європа ) – бабця сухесенька,  що химерною сяйливою бабкою пролітає над  ранковим бруком Клюні.... Шкіра її – пергамент, коси її – білі змії розморені, сховані  у  зеленому кубельці капелюшка...  На повідочку  сріблястому – одному на всіх повідочку  – вона  повагом  веде трьох  кудладих близняток : Жана, Поля і  Сартра,   і песики голосно нюхають  аромати ванільних круасанів  з кав»яреньки «Дорога свободи»...
«Треба пересадити герань, дорогенька», - нагадував учора чоловік, закриваючи на ніч віконниці – таким чином квіти залишилися спати  по той бік її життя.  Вона довго не могла заснути – старече тіло, висохле й невагоме, білою хмаркою припіднімалося над ліжком, за вікном безхатньою кішкою шарудів  дощ, і ноги нили - чи то  від погоди, чи то від ранкової прогулянки на підборах.  Хай і невисокі,  хай і надійні, як її пізня мудрість, та підбори в такому віці – це вже «іспанські черевички», а не атрибути  Жінки.....
Нарешті вона заснула, і собаки її заснули, і герань, і чоловік у сусідній кімнаті...
І увійшла вона в Лету босоніж....
.... і снився їй бик – білий, як молоко, бик, що везе її – юну і золоту – на своїй широкій спині.  Босі засмаглі ноги – її ноги – міцно вперлися у його теплі боки, і залишилося лише:  море,  чорне, як ніч остання, і біла цяточка  богобика, і довгі дівочі пальці – її пальці  -  що пестять  сиву густу гриву...
і що ж то  було насправді – чи то викрадення, чи звільнення, чи втеча омріяна?
...бик струсив  головою – солона вода потрапила у ліве вухо, і  Європа – полонянка солодка – обійняла його  міцну жилаву шию: ну ж бо, не бійся, ось він уже - наш золотий острів...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Вікторія Т., 12-01-2020

За Жана, Поля й Сартра

© Вікторія Т., 12-01-2020

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Львів, 29-09-2010

Спіткнулася на Жані, Полі, Сартрі, :-)

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Наталка Ліщинська, 29-09-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5265209674835 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …