Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2551, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.230.68.214')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза уривок з новели «УЗАГАЛЬНЕННЯ»

В СИСТЕМІ

© ART, 16-11-2006
9

а) а коли сонячні дні зникли, почало щось коїтися. Щось заструменіло і дні побігли, увертюра заграла. З кожною хвилиною все важче ставало наздоганяти втрачене… І дихати… Здихати…

б) ізольований пластик на певний час врятував від збуджених криків під вікнами – то імпульсивні сатанисти прощалися з літом, зустрічаючи осінь...

в) ночі стали прохолодними і від протягів більше не рятувало ніщо. Ще під ковдрою завелися якісь мурахи. Щитовидна залоза після Чорнобилю збільшилася до незнаних розмірів. Нафтопереробні заводи після вигідної угоди з Азербайджаном запрацювали на повну потужність і жити, здавалося, лишилось недовго...
Яким малим все стало після того для Темка – фантастичного розгільдяя. І навряд чи йому допоможе київський патріархат...

г) біла прохолодна імла раптово огорнула простір. Білі джинси молодої липли їй до ніг...
Темко, втопившись у ковдрі, злетів. Мурахи нещадно гризли його обличчя. Було боляче.
Русік чаював.
Ольза лежала у ванні, періодично затягуючись сигаретою, і мріяла про повернення колишньої вроди („коли помре твоя краса”), поїздку до Австрії та про лікаря, з яким вона не вельми чемно обійшлася. Коли ланцюжок думок дійшов до останньої ланки вона посміхнулася і заплющила очі. Нірвана.

епілог) загнаний у кут дух прилип до стелі і розіп’явся. Метелик спурхнув. Вірґо під Емінема читала вечірню молитву, після чого випила чаю, заївши його цукерками Вечірній Київ, вимкнула Емінема і лягла спати. Чергова доба сконала, розчинившись у болоті буднів. Темко заснути не міг, оскільки добряче виспався вдень, тому читав все це по екзистенції, ховаючи під подушку чудернацьку вервичку. Екзотичні комахи летіли на світло, тому він його вимкнув.
Міхал чекав, що йому день завтрашній приготує. Дасть бог, не нову забльовану вулицю, а, скажімо, нічого.

10

Житіє в системі іноді ставало цікавим, та все ж на 70% воно гнітило, принижувало і породжувало смуток, глевку меланхолію, в якій кожен свідомий в’яз, як у діжці зі смолою. Беззмістовність людського існування поступово почала даватися взнаки. Лише медаль, яка незароблено, несправедливо і випадково падала на голову з неба, тимчасово звільняла свідомість від думок про те, що ти сміття, лайно, бруд і т.д. натомість заповнюючи мозок однією єдиною думкою – бог є. І лише зароблена догана наново заганяла первісні думки в голову, відлучаючи від божого чату (останнє словосполучення останнім часом набуло неабиякого поширення. цікаво, хто ж автор?). Але про погане всі намагались не думати.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

e-nrtei joi

© , 07-12-2009

На жаль, уривок не дозволяє скласти враження про ціле

© М.Гоголь, 16-11-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4628729820251 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …