Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25503, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.14.221.113')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза емоційне спостереження

Несподіваний фотознімок ГАКІвських читань (те, що встигла ще побачити)

© Любов Долик, 27-09-2010
Моя нерішучість зіграла зі мною злий жарт - я прогавила майже усе зібрання-читання ГАківчан, а все тому, що не посміла пройти крізь "коралівський" зал, де маестро Винничук читав свої опуси. Людей там було доволі багато, тож не хотіла нікому створювати незручності - тихенько подибала нагору. Думаю -  щось не те, вже більш як півгодини, як усе мало розпочатися, у підвалі першому - одна презентація, поруч - друга, а де ж ми, рідні? І так ходила б колами ще довго, якби не змерзла і вирішила протиснутися до винничуківського натовпу. Аж тут - о, Боже, великі дива твої! - чую - хтось читає вірші! та ще й які!!! Крок, ще крок - і ось - о, Наталка Ліщинська скромним горобчиком притулилася коло стіни, а тут бачу - Зоряночка-Зіронька коло неї, а поруч - Дара (себто Мирослава Замойська, але я її сприймаю виключно як Дару!). Поруч з дівчатами - ще одна красива жінка, висока, поставна, знайомимося - Вероніка, - взаємна радість, обійми! А тут - О, ЩАСТЮ МОЄМУ НЕМАЄ МЕЖ - ВІКА ЇХОВА -  з Чехії, із самої Праги приїхала!!! Уррррааааа! Мрії таки збуваються!
Після безгучних емоцій - соромно таки псувати виступ людині, яка читає таку гарну прозу - о, це виявляється, пан Юрій Кирик (прошу у пана Юрія пробачення, якщо все-таки завадила!)
Втихомиралсь, присіла, стала слухати. Хлопець чиатв поезію. Чудово все-таки - слухати автора, слухати його власні інтонації, його акценти. Вірші, як необ'їждженіі коні, вільно летіли крізь простір, заворожували своїм нестримним, гарячим поривом, рвійністю... Хлопець - а це був Заза -  закінчив читати, під гарячі оплески перейшов до зали (якщо це можна було назвати залою))). Швидше, це приміщення скидалося на... нашвидкоруч відремонтовану лабораторію алхіміка. Чому алхіміка? Погляньте самі - підвал, набіло вибілений, під однією стіною  замість стола-трибуни - чавунна ванна ура-львівського-комунального зеленого кольору, наче її ще не встигли в "Мийдодірі" відзняти, грим не встигли змити - бо  тут така імпреза)))
Вкрита ванна - чотирма товстенними дошками ( хто знається у столярстві - як називається дошка товщиною у 5 сантиметрів?), складеними одна на одну. І чому саме чотири дошки? Що вони похоронили? Який старезний спадок чи таємницю? Цей зал мабуть треба було б назвати "Під чотирма дошкАми" ,або навпаки - "Над чотирма дощкАми",  а що, он є " Під левом"  "Під Високим Замком" - гарні назви, а ця що, гірша?
І у такому   білому бетонному бункері із чавуною ванною замість стола  на білих пластикових стільцях сиділи гаківські талановиті голови розмаїтого гатунку - із чемно зачесаними та скуйовдженими чупринами, поглені, чорні та руді, сиві та лисуваті, з кошлатими дредами і в делікатних капелюшках, з хвилями золотого або чорного шовку - але що говорить про людину зачіска - тут були такі різні і рідні душі, отакі от шедеври словесної алхімії,  об"єднані в одне таємне товариство ... ГАК!
Фотограф, наче конвойний затвором, клацав фотоапаратом,  збирав для історії відбитки живого сяйва талантів!
До слова запросили Вероніку - і я закохалася у її голос! Голос виформовувався у щось виособлене, дивне, вужем заповзав під шкуру, прохолодним дотиком невідомості бентежив, зворохоблював, збуджував, а потім  лагідним шовком, терпким гіркуватим зціленням - виймав душу - і підосив її до неба, до гір, до Господа - і ось ми всі - уже там... у Карпатах...
Ось вийшла до "трибуни " Дара - дівчина-вишня, темноволоса і таємнича, наче карпатська грозова хмара, небезпечна і красива - може і пожартує вона, а може й блискавкою вкресати!
Недаремно "Гонихмарника" написала он якого, аж "Коронація слова" шоколадно розтанула перед її талантом!
Наталя Ліщинська - невеличка, дуже гарна жінка, дужє зграбна, дуже чітка і конкретна - (Наталочко, пробач за моє надмірне зловживання словом "дуже " - просто дуже тебе люблю і ціную!) - читала поезію, в якій кожне слово було ретелено допасоване, зважене, цільне, як добірні насінини для доброго газди - буде щедрий врожай у душах!
А ось і Петро Домаха - справжній козак - прочитав таку хвацьку чоловічу пригоду, що настрій в усіїх присутніх відразу потеплів і заусміхався!
Золота злива - Віка Їхова - подарувала поезію, яку ми вже і може читали, а от звучала вона надзвичайно тепло, по-іншому,  по-новому, звучала голосом справжньої жінки, справжнього вдічуття гарячого серця.
Ірина Дементьєва - така стримана у своєму вигляді і така сильна у своєму слові - наче свічечка на вітрі - одна - посеред буревію...
Мар"яна Коркуна - світла, дуже вільна, перенесла нас до Варшави, до міста-верлібра, у якому вчилася - яке стало в її поезії живим пружним верлібром...
Андрій все просив скорочувати свої виступи, тому я - оскільки була останньою, хто записався на виступ, то ж і часу мені не доводилась займати багато - просто прочитала два свіжоспечені коктебельські вірші - один - до, другий - після Коктебелю. Але дуже теплі, сонячні, кримські. Скоро виставлю їх на ГАК, самі побачите!
Дякую усім, хто прочитав мої непричесані думки - вибачте, якщо когось не розгледіла - сама винна((( Хто пізно приходить....Дякую ГАКу за  зустріч -за моїх нових-старих знайомих, за спілкування, за радість зустрічі і пізнання! Дякую усім!

З теплом і любов'ю - Люба Долик




Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© ще пара слів, 04-10-2010

4 дошки і ванни трошки)))

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Оксана Яблонська, sevama, 02-10-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Віктор Чубенко, 30-09-2010

Теплий душевний сплеск!

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 29-09-2010

ДУЖЕ :-) емоційне спостереження. :-)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 29-09-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Львів, 28-09-2010

Схиляю голову.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 28-09-2010

Дякую!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 28-09-2010

Хоч там і не була...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Tamara Shevchenko, 27-09-2010

Дякуючи Вам, пані Любо, та...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 27-09-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.40118885040283 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …