Вже досить довго самотній пасажир тупав, постукував черевиком об черевик, щулився на порожній, вистудженій колючим січневим протягом зупинці, а автобуса все не було. Натомість, певно зглянувшись над бідолахою, пригальмував „приватник”. Пасажир хутенько зачинив за собою двері, вдячно зиркнув на водія:
– Спасибі, а то вже... Чорт, ти? Пізнаєш? Це ж скільки зим!
– Господи! – придивився до пасажира водій. – Кого я бачу! Та скільки – либонь з випускного, років двадцять уже!
– І як це нас раніше не зводило?
– Мене тут не було, на півночі вкалував. Оце два місяці як повернувся, підтаксовую.
Невтримним вулканом заклекотіли спогади:
– А про Ваську чув?
– А хто не чув? Піднявся, виріс як бамбук! За Андрія знаєш?
– Знаю... В Афгані...
– А Галку, – стишив голос водій, – пам’ятаєш?
– Пам’ятаю...
– Ти її тоді в мене відбив. Відбив-відбив, не одмахуйся. Де вона тепер, як?
– Галка? М-м-м... Хтозна... Ніби виїхала десь... Давно вже.
– Ех, перше моє кохання. Та, вважай, єдине. А це ж я через тебе тоді на північ гайнув, не міг знести. Подумував було навіть – кінці в воду... Виїхала кажеш? Так, ця калюжа була для неї замілка. Вродливиця, співачка... Ет, що ми були для неї? Либонь розкошує зараз десь у столиці; з її талантом, з її зовнішністю...
Приїхали.
– То скільки з мене, таксисте?
– Та йди к бісу! – махнув водій. – А все ж ти її в мене відбив, і все мені звідтоді наперекіс, і всі мені звідтоді не такі. На ціле життя один мені ідеал – вона! Знаєш, я ж так і не оженився. Приїхав, сподівався, може стріну... Все через тебе! – Схоже, таксист завівся. – Якби не ти, ми б з Галкою... і все ти, гад... ти!
Пасажир, який уже було пішов, зупинився, озирнувся на водія:
– Та не печися ти так. Тут вона, твоя Галка, не хотів казати. Вона зо мною й тижня не була, найшла собі іншого, а тоді іншого... Загуляла, запила, спилася, скололась, скотилась... Бомжує зараз на вокзалі. Можеш піти, там побачиш свій ідеал!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design