Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2698
Творів: 51563
Рецензій: 96011

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25306, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.87.157')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Фіфторок

© Костянтин Хмара, 14-09-2010
         Пам'ятаєш, як ми голяком купалися в небі?  Пустували в променях, плескалися в березовому соку ранкового озону. Я стрибав і верещав, мов дитина, розбризкуючи свій сміх по окрузі. А твої сірі зірочки, що іскрилися ніжністю, випромінювали аромат свіжості, бадьорості, і в той же час спокою, добра й теплоти. «Це все - наше», - читав я в них.
   Невже Фіфторок не прийде? Сьогодні ж субота... Вихідний. Можна було б...
Щоразу я немов боюся втратити цей шанс - знову бути разом. Може комусь це й здасться не таким вже й важливим, - подумаєш, не в останній же раз... А раптом! … не дай Боже! … навіть вимовляти це ... губи німіють... Останній... Яка невгамовна туга тягне, давить і душить при одній лише думці, навіть тіні думки, що це останній раз...
    Сигарета за сигаретою... У попільничці складені вежі, танки й солдати, що підступно заходять із тилу. … Сьогодні субота. Де ж мій Фіфторок, мій маленький Фіфторочок? Сонечко, що розплавляє серце блакитного неба...
Стеля жваво злиняла з каруселі й нарешті стала на місце. Де я? … … …
Є ідея!
  Бігцем хапаю сумку, у ній блокнот, у ньому - Фіфторок. У блокноті - книзі моїх недопрожитих днівночейночейднів. Книжка в сумці...
Сумка, гаманець. А, чорт..., хоч би нічого не забути. Завжди боюся спізнитись. Начебто все.
Ніщо не забуте! Уперед!
Автобуси, поїзди, дороги, черги, пробки. Життя в дорозі... дороге життя… Але це того варте!
… Дивно... Не зустрілись мені на шляху ні бабусі, яких треба переводити через дорогу, ані голодні кошенята... Невже не пощастить?...Зустрівся, щоправда, голодний вовк. Але я був у автобусі. Усе кинулися до вікон і тикали пальцями. А я думав і міркував. Що ж це таке? Знаки долі? А що вони значать?
Я так боюся втратити... Ніби ніколи не втрачав.
Обрій опустився так низько, важким покривалом нависли хмари над вузькою гранню.
- Десь іде дощ, - почув я позаду, але не хотілось навіть обертатися. Якось... усе ... ніяк...пусто…пастка пустки.  А десь дощ змиває всі знаки. Але він - там, а я - отут.
     … Ми в’їхали в місто, як фашисти в червоне село - раптово й «зрання», на світанку. І так само, як щодуху втікаючі окупанти кинулися галопом з автобуса. І я теж бігцем. Але не тому, що як всі, а тому, що до Фіфторка. У мене причина поважна.
    По дорозі забіг купив насіння (Фіфторок любить). Не пересмажене, велике, сам вибирав. Дурниця, але в душі радів... Як у душі із Фіфторком. От зрадіє зайчук! І халву треба не забути купити. Де халва? От халва. Свіжа?
- Дівчино, халва свіжа? - посміхнувся на всі скікось продавщиці.
- Свіжа буде завтра. У нас завезення халви раз на тиждень. Прямі поставки з Байконуру. Тільки по четвергах.
- Чет... Чьот не зрозумів... Як по четвергах. Ви ж сказали... завтра...а сьогодні що?
- Шановний, сьогодні середа – Здавалось усі покупці величезного супермаркету лишили свої справи й кинулися пояснювати мені, дубу, що сьогодні середа, а четвер завтра. А наостанок ще й вистроїлися в одну шеренгу й хором гаркнули:
- Сьогодні - середа, а завтра – четвер!
І зовсім наостанок з розірваного ланцюга відморожених консюмерів вийшла дівчинка з рудими кісками й випалила.
- А Фіфторок зафтра.
    У мене, напевно, весь інтерфейс став, як її кіски. Вона щось знає? Адже теж саме так і сказала, - Фіфторок, а не вівторок, як було б правильно. Йомайо, йокелемене, йоханий... Мля..., тобто, як не сумно, треба щось із язиком, чи то пак мовою робити, - пересиливши себе подумав я, але від цього знову згадалися радощі у душі і ще сильніше зайнявся-зардівся мій лик. А оскільки в магазині не було ще й запальничок і всі бажаючі прийнялися підкурювати від моєї «рум'яності», довелося негайно охолонути й ретируватися.
     …  Плюхнувшись у рідне крісло зі стопкою горілки та склянкою мінералки (цього разу без транквілізаторів, - закінчилися, як у магазині) я вже готовий був страждати й страждати знову. Аж ось телефон «Дінь-ділінь».  Ало, хто говорить?... ... … … … Він...
… Він! Він! Він! Він! … … … … … … … … Вііііііііііііііііііііііііііннннн...…
-Маля, ну як ти? - сколихнуло повітря магічне заклинання...
      
       … Які дивні візерунки можна скласти в попільниці з простих, нічим не примітних недопалків... Треба буде назбирати до відпустки.  
Хоча саме тепер уже й не треба.      
        

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.028797149658203 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати