Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25195, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.244.44')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Від тіні.

© Ольга Д., 05-09-2010
На цій вулиці горів один ліхтар.  Із темряви у світло виринали люди  і зникали у мороці. Цікаво було дивитись на це згори. Навкруги буяла  травнева тепла ніч, п’янила ароматами. Та раптом він вжахнувся. Спочатку здавалося що люди ідуть парами, м’яко ступаючи по стежці, що поросла споришем, а насправді, то були люди і їх тіні - парами.
Людина одинока в своєму житті, сама приходить  у світ тіней, сама йде з нього. Від цього підкинувся на ліжку, прокинувся. Поруч лежала тінь, яку не хотілося міцно стиснути в обіймах. Потягнувся до хрускоту в суглобах, сон втік, зляканий  грацією хижака. Пішов на кухню. За вікном займався світанок,   спокій полишав тіло.
Сонце поливало верхівки дерев і будівель  своїм світлом. Звичне, буденне чудо. Промінь ковзнув  по кухні, не помитий звечора  посуд докірливо залився  рум’янцем  сорому. Мив і дивився на світанок, що звично фарбував  світ у червоне,   душею знову  оволодівав  спротив. Побачив на великому тарелі, де вчора лежали  суниці,  тріщину, жбурнув у  смітник. Блюдо  гучно і ображено коцнуло.  Так же ображено відізвалося зі спальні:
- Тихше не можеш? Якого ти піднявся так рано?
- Такого…
Витер руки. Натягнув шорти і майку, посміхнувся собі у  дзеркало, схопив приготовану звечора  торбочку і  спеціально грюкнувши дверми гучніше, подався до свого улюбленого місця   на озері. Один. Не тягнути з собою цю набридливу тінь, не чути її дурнуватих питань про Шиву  і Шакті, з натяком  на те що вона щось розуміє…
Вода була червоного кольору. Тихе плесо озера було кривавим. Ступив до холодної води з острахом. Згадалася миска з водою. Тоді вода була така ж кривава, мама мовчки , закусивши нижню губу, обмивала його рани. Він теж мовчав. Голова гула від болю, від безсилля. Знову його побили  у  пікеті, та він не відступив ні на крок.  І не відступить. Сьогодні зробити крок назад під гумовим кийком, що опускається тобі  на голову , значить завтра підставити шию  під ярмо.  Холодна вода зводила  судомою ноги, вона була підступною, червоною, але такою холодною. Пірнув і швидко проплив  до середини, повертався вже повільніше, думав, що вся його боротьба, весь спротив – оманливі як оця вода. Червоні, гарячі на вигляд, але холодні і прораховані  насправді.  Так простий розрахунок, він хотів жити краще, але не краще ніж інші. А  разом з усіма. Для цього він ступив на цей шлях. Для цього боги берегли його від спокус і  падінь, для цього богині плекали його чоловіче єство.  Пірнув на глибині. Від зміни  тиску  перед очима поплили формули, почулася музика, а потім заболіло  у районі сонячного сплетіння. Ніби від тих  безжальних ударів від тренувань у таборі, де з  простих скінхедів  робили елітних соціал-націоналістів. Але ж  тут  і глибоко. Глибоко він пірнув.
І високо піднявся. Виринув. Пірнув. Виринув. Блакитна доріжка басейну. Цю воду навіть сонце не змусило змінити свій колір. Аквамарин. Його теж нічого не змусило змінити свої рішення. Країна в руїні. Після громадянського повстання. Кінцевою метою повстання  стало обрання нового президента. Так, він тепер президент. Хай вся світова спільнота критикує  його дії, хай порівнюють  з  фюрером, лиш би не закрили ринки збуту і  поки що не оголосили енергетичну блокаду, а для цього треба домовлятися. Він готовий. Домовлятися , але не брехати. Ось що головне.
До басейну йшла  прекрасна … тінь. Чудове тіло – зваба, ця не задасть дурних питань – знає відповіді на все. Його гріх перед совістю і мати його дітей . Шлюб по розрахунку, підтримка  його цілим кланом  однодумців. Фінансова, політична. Лобіювання. У них не фінансова мета, але ж.. Так світ не змінився.  Люди і тіні… Вона ввійшла в воду і вода стала холоднішою.
Пірнув. Затамував подих. Іскри пішли перед очима, стисло скроні. Так як в ту мить, коли дізнався, що вона пішла. Ії більше не  почути, по ній лишились лиш слова, так як вона цього  хотіла.
Виринув. Попереду розгорявся день. Душу не полишав спротив.  Так до кінця.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Victor Artxauz, 06-09-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78238105773926 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …