Знову все по колу? Невже знову? А так не хочеться...
Шалено кудись біжу, поспішаю...
Будинки проходять повз, минаю дерева, людей, магазини...
Сонце..., воно все не заходить...
Нестримно б`ється серце, дихання спокійне, очі... блукають. Такі сірі і такі самотні.Десь поряд у відлунні тиші лунає байдужа і така рідна мелодія скрипки.
Пусто.
Ці стіни давно стали нецікавими. Стеля, мов Дамоклів меч звисає..., ні, дивиться спокійними лампами, а чи довго? Чи довго? Раптом разючий скрип, скрегот, мелодія стала гострою і недоладною. Порвалась струна. Струна така тонка, така твоя... Ти її просто перерізав ножицями десь глибоко в моєму серці. Лишилась порожня склянка тепла. Ти забрав все. Просто взяв і пішов. Фальшива мелодія і та замовкла. А що я? Як та склянка – пуста. Виски тривожать звуки бридкої флейти, очі тужливо кліпають... Закрились... З під них вибігла сльоза... Ти ніколи не бачив як плаче скло... І не побачиш, дарма... З вікна подув вітерець і сльоза покірно скотилась по склянці... впала, а цього ніхто не почув. Прикро.
А ти? Так не хочу про тебе навіть думати... Все в минулому... твоя посмішка, обійми, поцілунок, руки, очі, твої слова, які летіли до мене лише декілька хвилин тому, і вони в минулому! Жаль, що я не можу все це записати незрозумілим почерком на листок із зошита в клітинку та викинути геть. Жаль? Та ні, це все наче вибито на сторінках душі і неможливо забути...
Дощ...
Чую, як його краплі виграють на новому фортепіано підвіконня...
Відкрию вікна і хай летять сюди, ті холодні, недолугі краплі літнього дощу... Хай змиють з мого обличчя дотик твоїх долонь, напоять мою спраглу душу чимось чистим та природнім... Візьму склянку і дощ наллє до неї життя, нове життя... Знову повна? Вип`ю... Відчую як вуст торкнеться прохолода, всміхнусь, відчую вітер... Жива!
Я ще жива. Піду гордою ходою крізь теперішню кімнату в майбутнє. Почую звабливий саксофон, дивитимусь як та мелодія наповнить склянку п`янким вином і буду щасливою. Моє тіло повільно рухатиметься стінами рожевого затишку, шовкова сукня лоскотатиме руки, посмішка... Вільна!? Мелодія додаватиме темпу і буде така красива... А я згадаю тебе, згадаю, коли тікатиму весняними бульварами від саксофона і від себе самої... Розіб`ю склянку і стану болючіша мов сама печаль. Покину стіни і вільно танцюватиму під свіжим дощем палке, відчайдушне,... самотнє танго... під звуки... серця... І згадуватиму тебе єдиного, бо ту тонку струну клавіші не заміняють. Життя...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design