Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 24908, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.239.195')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза DANCE MACABRE

ANGELS FALL FIRST

© Lina Litvinova, 16-08-2010
   Вона була дуже красива і майже мертва. Губи бліднули (їй то завжди личило, навіть помаду вибирала таку, щоб мінімум червоного), рухи робилися мляві. Лишалося приблизно дві години. Леся навмисно попросила Дена знайти такий трунок, з відстрочкою, щоб знати напевне – нема вороття, і в той незворотній час побути з найближчою людиною. Зі мною.
   Життя втікало з кожним порухом стрілки старезного годинника, а ми мовчали. Їй не було потреби виправдовуватися, бо я знала всі мотиви, всі поштовхи, ями-на-шляху і обрізання крил – усе, що спричинилося до ковтання останньої пігулки. Смерть матері під колесами і батько з “білочкою”, скоропальне заміжжя і втеча до коханого коханця, який потім – о, ця іронія долі! – збив просто біля переходу жінку з дитиною. Він не був п’яним, він був закоханий і спішив до неї, але життя двом невинним це не повернуло. А потім той принизливий суд і десять років за гратами. Він не витримав і двох – повісився. Я пам’ятаю, як відпоювала Лесю чаєм-з-коньяком, а потім і просто самогонкою тієї страшної ночі. Пам’ятаю обгорілі листочки з віршами, які витягала голими руками з грубки, коли вона вирішила покінчити з творчістю. “Вони – як прогірклі сльози. Я не хочу, аби ще комусь так боліло”, - казала тоді, а я вперто рятувала папір від вогню, бо на ньому жила вона. І далі житиме, хоч завтра моєї Лесі уже не стане. Я знала, що вона це зробить, на ній була якась така печать самогубства, мабуть ще до того, як вона народилася.
   Я хотіла сказати, як її люблю і як мені буде самотньо, але Леся  і так це знала. Тому ми просто обнялися.
   “БЛЯЯЯ!!!. – надривався мій внутрішній голос, - якого хріна ти тут розляглася?! Чому ти не дзвониш у “швидку”, не поїш її марганцівкою, не переконуєш, що життя варте того, щоб жити, не везеш до лікарні?! У тебе ще вистачить часу, але скоро буде пізно! Чому, ну чому ти нічого не робиш?!”. Я пам’ятала про це все, але й знала, що вона мені не простить, якщо врятую. Життя – то зовсім не той подарунок, який вона хотіла б отримати. Навіть якщо виживе сьогодні, стане холодною і чужою. А потім, за якийсь кавалок часу, зробить своє. Леся вперта як сто чортів. Чоррррт, як же ж я – без тебе?!
   Я ревіла їй у плече, а вона мене заспокоювала, гладила волосся. “Не бійся... Ти сильна..., - ледь чутний шепіт, - тільки не йди за мною, а то я тебе прокляну...Пообіцяй, що не підеш...”. Я тільки міцніше вхопилася з її руку, ніби це могло втримати. А течія все сповільнювала свій плин... “Я обіцяю, сонечко... Обіцяю”. “Тобі час іти. Не варто, аби тебе тут побачили...”. Поцілувала уже холодну щоку. Примусила себе не розплакатися і не озиратися, от тільки та жовтувата каламуть, що вже заволікала глибоку зелень очей, все стояла перед внутрішнім зором, поки акуратно зачиняла двері. Господи, як це страшно – ніби власноруч забиваєш віко труни!..
   На сходах зняла уже непотрібні рукавички, натомість одягнула темні окуляри і глянцеву посмішку. Хоча Леся і залишила записку, ліпше нікому не знати, що я теж була присутня. А поки – додому, спати. ЇЇ знайдуть ближче до ночі. Завтра буде важкий день...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

І назва фільмові...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© МосKaт., 23-08-2010

кілька зауважень

© Юлія Кропив'янська, 20-08-2010

Макабрично.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 17-08-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 17-08-2010

краща подруга

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© kashtan, 17-08-2010

змістово

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Сонце Місяць, 16-08-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82770705223083 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …