Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50999
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 24881, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.122.195')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Базар душ

© Антон Смірнов, 14-08-2010

- Тато, а що таке базар душ?
- Це такий базар, синку, де товар водночас виявляється торгашем.
- А навіщо його створювали?
- Це одна зі зразкових манер контролю, малюк, як гроші, релігія або мода.
- І що ж там продають?
- Себе. Свої бажання (чи потяг пожадання), прагнення і дії, мрії, освіту, вірність, відданість, всі кращі якості і почуття, висловлювання і навіть відокремлені слова.
- А за що купують?
- За любов (а може просто пристрасть), шанування, повагу, речі і прихильність, безпеку, статус і положення у світі, право, повноваження і влади смак.
- А ось якщо засильно високо ціну піднять, то що відбудеться тоді?
- Людина раптом відчуває, що її поволі полишають люди. Все менше допомагають не тільки ділом, але й словом. Всі гірше вектор взаємовідносин, в туман він наближає взаєморозуміння. Зменшується повага і скорочується спілкування. Він або його характер перестає комусь подобатись, його перестають любити. Коротше, маліє кількість бажаючих його купити. Звичайно ж не відразу і не всі. Дехто банально дуже щедрий і йому не шкода викласти за цього ханжу чималі гроші. Ну а інший настільки по-звичаю до нього звик, що готовий розраховуватися чим і як завгодно. Звичка друга натура все-таки. Цілком природно.
- А якщо навпаки, хтось продається за марницю?
- Ну якщо хтось і втне таку дурницю, то він користується величезним попитом, хоч і тримаючи в руках всього синицю. Іноді люди просто присідають і не злазять з нього. Але варто лиш йому трохи підвищити за себе плату, як усі відразу починають скиглити, обурюватись, ображаться, як же він подібним став, і як це він цурається усім хто поруч помогти, чи просить за поміч свою надмір багато.
- Хіх, там же напевно махлюють повсякчас. Адже ціну свою не можна точно оцінити.
- Так і є, фортель викидають кожному на кожнім кроці.
- А там працюють спеціальні люди, які допомагають продаватись?
- Звичайно. От є у мене роззнайомиця одна ... Особливо я ладнав із нею, коли вправлявся у заняттях баскетболом. Вентус її йменують. Вона вміє продати дорожче, ніж ти вартуєш. Але тільки кілька раз. Ну може довше, якщо позайматися свавіллям, що звертає на себе увагу мас. Потім ти різко втратиш свою цінність і поминай, як звали. На життя бенкет тебе навряд уже запросять потім. А Фама може і допомогти продатися по дорожче, і навпаки, вчинити так, щоб тебе не купував ніхто надалі. Безумовно Глорія ж крутіше всіх. Ось вона завжди реально на підйомі. Стійка у своїх успіхах, але мінлива у виборі клієнтів так само,як і подруги її, але і плату вимагає не в міру, та ще і часто-густо наперед.
- А злодюжок і обманщиків там теж багато?
- Ну є звичайно ...
- І я навіть знаю хто! Петька із 2-Б, він Надю в мене вкрав , су ... бака! Собака він, жіночої звичайно статі. А буває так, щоб на базарі просто так хтось щось давав, а от натомість не хотів чогось ще прикупити?
- Де ти таке бачив, сина, щоб на базарі хтось без плати  щось віддав?
- Бачив тато. Ти мамі на могилку квіточки постійно носиш, але вона тобі вже грошики за них навряд коли-небудь верне.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Припущення

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олекса Мельник, 14-08-2010

Дуже сподобався зміст,

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Юрій Кирик, 14-08-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89030289649963 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …