Сьогодні зранку я їхала в трамваї з букетом жовтого листя. І запах його нагадував мені Осінній бал. Народу було повно, тож місцем ніхто й не думав поступатись. Ніхто навіть не звертав на мене уваги. А чого? Я їхала, уткнувшись носом в своє листя і намагалася згадати, якою я була тоді, коли були ще в моєму житті Осінні бали. Я БУЛА тоді! А тепер чи є?
А потім я стояла на мосту і розкидала своє листя. Беріть, ловіть, хапайте! Я розкидаю вам себе, свої спогади, свої думки. Я розсипаюся на вас згори, а ви мчите, ви поспішаєте. Ви їдете додому, на роботу, в клуби чи ресторани. На вас чекають там дружини з дітьми чи коханки, боси з колегами, нові знайомства і розваги. А я ТУТ! Я зараз віддаю вам своє серце (абсолютно безкоштовно, бо то ж для вас має страх яке значення), та воно вам не потрібне. Ви маєте власне. Чи всі? Ви не бачите мене, бо я така, як ви. Тільки у вас немає листя-спогадів. А як і є, то чи подаруєте його не ближньому? Чи знайдете ви на те час? Чи знайдете у тому сенс?
Тепер я кидаюся сама: ловіть!
От лежу зараз на асфальті і хоч би хто переїхав! Лежу, згорнувшись калачиком і думаю: може, мене дійсно не існує? Може, мене насправді ніхто не бачить, може мене тут немає, немає, немає…
Швидка допомога…проїжджає мимо. Та скільки вже можна чекати?! Встаю і йду з дороги. Я тепер – привид такої як всі. Була непомітною – стала неіснуючою. Може почати лякати людей? Хоч якась розвага…
Чому я не стрибнула насправді?
Удень я назбирала нового листя в по дорозі з університету до зупинки. А ще гілочок горобини нарвала трохи. Зовсім трохи, я не хотіла робити їй боляче. Але ж вона тут нікому не потрібно. Як і я. То краще вже зі мною.
В маршрутці народу повнісінько. Ледве втиснулась. Уткнулась носом у свій букетик (не спеціально, просто руку не змогла опустити) і їду.
Знаю я одне дуже гарне місце. Людно там, особливо зараз, мабуть, та нічого. Мене все одно не помітять. Я зможу лишитись на одинці. Це гора, круча. На краю урвища висока загорожа (невже вважають, що немає придурків, які, як не забороняй, перелізуть, якщо дуже треба. Я одна з таких). Та спочатку я прощоюсь зі спогадами. З непоміченими, з тими, що були й забулись. З тими, що з далекого дитинства, з тими, що із домашніх буднів, з тими, що з безлічі захоплень. Я їх відпускаю за вітром, бо мій жорсткий диск перевантажений. Летіть. Ви все одно зі мною, нікуди від вас не дінуся. Летіть. А я за вами.
Я впала. Лежу, дивлюся вгору. Наді мною напівголіі дерева, на мене падає жовте листя. І горобина. Тут нікого, нікого, нікого… І мене немає.
Я знову не стрибнула насправді?
А ввечері сьогодні ж я їхала в метро з таким самим букетом. Уткнулася в нього носом і не могла надихатись. Я люблю стояти біля дверей в метро, біля тих, що не відчиняються. Та навіть якби й не любила, у час пік рідко питають і так само рідко помічають.
На пішохідному мосту через Дніпро народу зараз не багато. Будень сьогодні, люди з роботи їдуть, втомлені. Та і хто мене помітить у джинсах і чорній футболці. Кому я треба. Стою і розкидаю своє листя і гілочки. Я встеляю ними свою майбутню могилу. Я забираю їх з собою, бо без них мені буде сумно, а тут вони нікому не потрібні. Тут все одно усі ходять повз мене й повз них. Може, я таки вже стрибала?
Мобільний. Ну треба ж, як невчасно! Та йду я додому, йду мамо. Через 20 хвилин буду, все нормально.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design