Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 23473, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.17.28.48')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Відкрита рецензія на матеріал Василя Шляхтича «Чер

Гірка правда

© Юрій Кирик, 31-05-2010

Невже ви справді не розумієте чому християни не разом? Що насправді їх ділить? Відповім однозначно - Гріхи Церкви, (маю на увазі не Христову Церкву, а інституцію, яка перебрала на себе цю назву).

От і ви, брате, в звіті про святкування виписуєте титули високопреосвященніших "кирів" і "владик".
Кому й чому вони владики? Найперший гріх церковного кліру, що він поділив люд Божий на "священство" й "мирян". Хоча згідно Євангеліє, ті, що прийняли в своє серце Христа вже "не від світу цього", то по якому праву називаєте їх "мирянами"???

Інституційна церква воліє жити в Старому Завіті - перебрала в юдеїв систему священства й розбудувала цю інституцію всяк на свій лад - Рим, Константинополь, Москва... Одне в них спільне - із слуг, (діяконія), вони перетворились на КНЯЗІВ церкви, ВЛАДИК – словом, володарів стада.

Ісус прийшов на землю задля того, аби сказати людям: «Більше Бог не буде звертатись до народу свого через посередників - ВИ ХРАМ ДУХА СВЯТОГО!»
Як це без нас? – вигукнули ті, хто будували не ХРИСТОВУ ЦЕРКВУ, а свою інституцію, до якої дуже спокусливо було притулити святе ім’я Христа.  Тому перед віруючими на 1500 років й була закрита Біблія, і, якби не Мартін Лютер, була б закрита й по нині...
Як мислив Церкву, Спаситель теж сказав: "Де двоє чи троє зберуться в Ім'я Моє, там і є Я буду!"

Жодних конфліктів між католиками, православними та євангельськими віруючими ніколи б не було! Люди б ніколи не виходили відстоювати дурні догмати своїх конфесій, передовсім тому, що їх не знають! Підбурювання пастви - справа кліру, яка в Божому людові бачить лише наживу. Подумайте, який цинізм: Римський Папа вирішив ліквідувати догмат про чистилище, як помилковий, бо й справді, не має жодного Біблійного підґрунтя. «Не треба нам такого Папи!!!» - тут же вигукнув  греко-католицький клір! А й справді, як можна відмовитись від того, що приносить такий прибуток? Усі ті парастаси, молитви за померлих. Це ж більша половина церковної каси...

Не треба уповати на те, що при нинішній інституційні системі конфесій, об'єднання Христової  церкви будь-коли відбудеться. По перше - вона давно перестала бути Христовою, так само, як християни перестали бути християнами. Є православні, римо-католики, греко-католики, баптисти, п'ятидесятники, англікани... При такій церковній системі ОБ'ЄДНАННЯ ніколи не здійсниться. Воно неможливе! І закликати до цього люд Божий, як це робив Ющенко, чистої води популізм!
Гірко звичайно, та, нажаль, правда…
З повагою,
Юрій.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Легка можливість

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Світлана Кедик, 31-05-2010

слова...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Сергій Коломієць, 31-05-2010

так-так...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© kashtan, 31-05-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74579000473022 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …