Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51045
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 23226, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.137.64')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза текст

Сполучення чорних дір, що працюють в зворотньому напрямі

© Константин Баранов, 18-05-2010
   Знаю, що якщо піду, то одразу в двох оселях стане пусто - в твоїй і моїй... Дві пустоти, що зустрічаються часом заповнюють простір утворюючи щось більш концентроване… Більш дотичне і відчутне, ніж коли пустота живе само по собі. Дві пустоти в одному ліжку - це вже спроба скласти певне Дао, це вже майже чорна діра вивернута у зворотній бік, тобто така, що не споживає(проглотує) світ, а навпаки видає його на-гора.
    
   Я розказую тобі власну теорію про те, що дві людини разом – це велика чорна діра, що народжує новий світ, тому що формула 1+1 матеріалізує потенціал пустот. Таємний потенціал обіймів, сліз, вгадування думок, "живих" несподіваних реакцій, доторків, помислів. Потенціал очей "дивитися в інші очі" - найбільший з поміж усіх існуючих потенціалів.
    І раптом наблизившись до тебе і зазирнувши у твої блакитні очі із зовсім малої відстані – я побачив цілий всесвіт. Всесвіт лише на відстані 20 сантиметрів! І тоді блакить-на-мить-здалася-вічною-дірою-це-переконує-мене-що-люди-таки-чорні-діри-народжують-і-пожерають-світ-одночасно...        
Цей погляд в глибини світу - це ніби вихід у відкритий космос, та водночас падіння кудись, де немає дна. Можна падати в твої очі вічно. В голові сяйнула думка, що просто в очей немає дна і в людині теж немає дна. Та й немає краю світу. Немає дна світу…
- Зупини мене, я хочу змінитись, - кажеш ти із надією в очах, уриваючись в мій мисленево-задимлений простір.
- А хто зупинить мене? – відповідаю я…

   А потім наступного дня ми таки знову прокидаємось разом… Ранок похмурий, абсурдний, із присмаком нашої підліткової поведінки поперднього вечора. Ранок новий, ранок сплетений із сонячного світла і непрокинутості. І навіть душ не допомагає скинути сон…

   Цей передкінцевосвітовий абсурдиський ранок рятує лише Земфіра ("Мы разбегаемся") і симфонія ароматів. Бо ми  вирішуємо не їхати на барахолку, а просто готувати сніданок нескінчено довго, розпаковувати, різати, кип’ятити, чистити, смажити, заливати, і, зрештою, їсти.

   Спочатку з-під целофанової обгортки несміливо виринає запашний хліб із насінням і роздинками. Хліб починає співати своїм бородинським голосом – я слухаю цю ароматну пісню і  підношу його до твого обличчя, щоб і ти могла насолодитися сповна. Далі, тонко нарізавши хліб і сир,  відпраляю майбутні гарячі бутерброди на розппечену сковорідку. Запах стає все засмаженішим, заповнює собою весь кухонний простір і крізь прочинені вікна виринає назовні - спокушати сусідські носи і спричиняти обширне виділення слюни. Зрештою до нього додається тонкий  присмак плавленого сиру…

    А на сусідній комфорці вода  вже  поспіла досягти необхідних 100 градусів, і  в гру вступає солодкуватий аромат маккофі, що нагадує бабусине  какао з дитинства... Гарячезні бутерброди стрибають на тарілку -  мандрують до столу, і ммм… Хрум-чав-чав... Виявляються справжніми хітами. Маккофі теж займає почесне місце поруч. А завершує ранковий виступ терпкий апельсиновий аромат. Трохи помаранчевого щастя в повітрі забезпечує стан зміненої-на-краще свідомості! І знову розмова...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.41824102401733 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …