Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 23220, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.63.136')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Продовження3

Якщо в тебе були крила

© hrystia, 18-05-2010
- Я й не хочу наступного тижня заміж виходити.Все-таки-свобода…Розумію,що ти також з нею попрощатись не спішиш.
- Ні,я не з тих,що думають тільки про те як би кого заарканити.І перстень можна поросто так купити.Бо,до речі, каблучка це доказ кохання.Я його не прийняла але…
- Колись доведеться-Софі засміялась.Чого тобі переживати? Тарас– ідельний хлопець.Він і вислухає, і допоможе, і кохає тебе так ,що неможливо описати.
- Мені страшно, що невдалі подружжя передаються по спадковості.
- Не сміши саму себе.Ти ж знаєш що твої батьки самі завинили.А а тебе буде все по-іншому,щасливо.Не смій себе накручувати.
- Зараз я це роблю тільки з волоссям.
- Я не пригадаю коли востаннє переглядала пошту. -Софія взяла в руки листи.
- Давай я допоможу…Як тобі нова мода на міні?
- Мені більше подобаються…Що там у тебе за лист?
- Сама глянь.-Роксі дала їй в руку конверт.
- Мені щось сказати?Тільки я не здогадаюсь що…Як він посмів?-Софі встала з дивану і вся почервоніла від злості.
- Заспокійся,ти ж навіть не прочитала.
- Мені не дуже цікаво, що всередині.
- Зроби це і попрощайся на завжди.
Її руки дрижали.Відкривши, побачила забутий почерк.
- Він має якусь повагу до мене?Видно, що ні.Слухай, що пише»Дорога доню,вибач що я так рідко тобі писав.Я не отримував від тебе відповідей.Але я не тримаю зла до тебе.Це радше ти маєш таке право.Я хочу побачити тебе.Знаю що не заслуговую на твоє прощення, але я люблю тебе.»Ти чула?
- Чула…Хоче повернути твою довіру.
- Я ж ненавиджу його.
- Софі це ж …
- Ні ,він не батько для мене.Батьки не поступають так зі своїми дітьми.
- Але ж він приїде.Ти не ховатимешся.
- Але й не буду радіти цій зустрічі.
- Колись це мусило статись.
- Я все-одно не розумію нічого.Тільки це, що він нас зрадив.Мене і маму…

Йдучи вулицею Роксолана все думала про Софі.Про те, як вона сприйме зустріч з батьком…»Хто це?Невже Олег?Ні не може бути.З ним точно не Софійка,вона зараз працює.Тоді це означає що він цілує іншу.Скотина!Як він може?Ага, вони прощаються але видно що ненадовго.Що ж мені робити?..»

- Ми з Олегом сьогодні про шлюб розмовляли.Але я не могла на нічому сконцентруватись…все через той лист.Я розказала про цю історію Олегу.Він сказав, щоб я не преживала.Коли я з ним…
- То нічого більш не помічаєш.-серйозно сказала Роксі.
- Саме так-посміхнулась Софі.
- То може варто подивитись на нього з безпечнішої відстані/А,що коли і в нього, як і у всіх є якісь вади/
- Мені не треба ще більше хвилюватись.Буде краще якщо я покищо не знатиму про всі Олегові вади.
- Я бачила як …
- Що бачила/Ти лякаєш мене таким виразом обличчя.
- Я бачила як…Тарас цілує іншу…
- Що/Після всього що ви пережили разом…Він же ж хоче з тобою одружитись Роксі.Ти могла помилитись врешті-решт.
- Я бачила його лице і тієї з якою він..
- Не продовжуй.Я не можу повірити-Софія обійняла її.
- Я теж…Що б ти зробила коли була б на моєму місті/
- Найперше я напевно поговорила б з ним, а тоді…
- Добре.-Роксолана зірвалась з місця-я так зроблю.А тобі лишається тільки з Олегом поговорити-вона вже виходила.
- Що/..

«Я тепер не в силах навіть спати.Обманула подругу.Наговорила на власного хлопця.Але вони мають зрозуміти…Я просто не хотіла додавати Софі поблем саме зараз.Олег повинен був сам їй все розповісти…Ні,знову/Цього разу я мимо не пройду.»
-Олег!Яка несподіванка/А де Софі/Ти її повідомив про свою нову дівчину/
- Роксолана,я також не думав що зустріну тебе.
-А вона де зібралась/
- Не знаю хто ти,але я не здивована,що в Олега є дівчина ,але він ці дні проводив зі мною.А тепер вибачте,але мені на вокзал треба-дівчина сіла у таксі.
-Ти не хочеш нічого сказати/
- А  ти мені хто/
-Ясно.А Софія тобі хто/
- Та з якою я хочу прожити решту свого життя.
- Я не помічаю впевненості .Напевно не тільки з нею.А ще й з такими як ота!
- Вона-це інший розділ мого життя.
- То пора його закрити.
- Ти мені порад не даватимеш.
- Я тобі,Олег,порад не даю.Я говорю,що коли ти сам не скажеш Софії правди,то це зроблю я!Вже не вперше бачу тебе з цією дівкою…
- То чому досі не сказала Софі/
- Я не хотіла, щоб вона страждала.
- А тепер значить,хочеш.
- Хочу,щоб вона була щасливою,але не жила у вигаданому щасті.На цьому Роксолана відвернулась і нічого вже не чула,хоча Олег,мабуть щось говорив…
«Я не знаю що для нього означає Софі,але знаю,що не зможу приховувати від неї правду…»

Здається,цілого світу було мало щоб вмістити такий біль але він жив лише в одному серці,в одній душі.Розривав Антона і зводив з розуму.Хотілось тільки забутись і полетіти.Там де менший біль,там де існує надія,мала невидима надія на щастя.Антон жив так,як усі.Але у очах було щось нерозгадане,щось незрозуміле,воно ховало у собі той біль і вмерлу давно надію.Кажуть,що очі-дзеркало душі.Кажуть,щоб зрозуміти світ,спочатку треба зрозуміти себе.Кажуть,що бажане стається,навіть коли втрачаєш надію.Але так часто закриваєш очі.Частіше закриваєшся в собі ніж знаходиш потрібні слова.Часто надія сама покидає,навіть не попрощавшись.Що тоді/Що відкриває чи забирає  світ/Як жити,коли,здається нема причин для того/Здається ціле життя Антона складається із вбитих надій.Але,хто їх вбивав/Для чого/..У його житті існувало два щастя.Перше-це матір.А друге-людина,яка дала Антону можливість літати.То чому більше він не відчує материнського тепла/Чому не зуміє поглянути в очі тій,яку кохав/Цей біль мучив його душу.Нічого не допомагало.Який сенс у його існуванні/Чому він живе у цьому жорстокому світі/

Дощ залив все ,що тільки зміг.Софі стояла у вікні і не помітила як хтось ввійшов.
-Донечко,здрастуй. Батько Софії був сухим незважаючи,на воду ,яку хтось лив із неба.Він підійшов до доньки і хотів обійняти.Софі здригнулась ,як від чогось холодного.Присунулась ближче до вікна і глянула йому в очі.В них було щось знайоме…
- І ти називаєш мене моїм батьком.Я тобі не вірю.І забери свої брудні гроші!Вона відійшла від вікна.
- Але ж Соню…
- Я ніколи не любила ,коли мене так називали.Ти навіть того не пам’ятаєш/
- Я багато пам’ятаю і за багато хочу вибачитись.Вибач мені.Я рідна тобі людина.
- Більшу симпатію я відчуваю до незнайомців.
- Софіє,тобі ж вже скоро 23…
- Що за щастя,що ти пам’ятаєш.-з іронією сказала вона.-але ти забув,що майже всіх їх я прожила без тебе.
- Доню може пора почати нове життя/
- Я його почала,але без тебе.Можеш іти.Я не буду більше вислуховувати тебе.Іди!
- Коли ти залишав нас із мамою,тоді в тебе був вибір.А тепер зроби мені таку ласку і піди.
Він вийшов і Софі полегшено зітхнула,та самого полегшення не відчула.
-Софі,привіт,я маю тобі дещо сказати…
- Ти не бачила../
- Бачила…-Роксі здалось,що Софія вже все знає.
- Я не витримала і кількох хвилин з ним.
- Розумію,так йому і треба.Роксі сіла біля Софі.Раптом та зловилась за живіт і майже закричала.
- Софі,що з тобою-вона зловила її за плечі.
- Боляче-ледве вимовила.
- Все,поїхали в лікарню!
- Туди/Я не хочу…
В ту мить зайшов Олег.Побачивши щось таке ,він підбіг до Софі.
- Лиши її !Їй боляче і без тебе!
- Софі,ходи до мене.Поїхали в лікарню.
- Добре…
Взявши її на руки,поніс до машини.
- Софі,ти вже не розумієш ,що з тобою/Чому ти йому дозволяєш/-Роксолана засипала її питаннями,сідаючи з нею на заднє сидіння.
Але Софії уявлялась лише лікарняна палата,вона не слухала,що до неї говорять.
…Олег і Роксі стояли недалеко палати,але одне до одного ні слова не казали.
- Лікарю,що з нею-Олег незворушним поглядом дивився на лікаря,що щойно вийшов із палати.
- Ви з її родини/
- Володимир Олексійович,що з Софією/-Роксолана не дала сказати слова Олегу.
- Роксі,це твоя подруга/
- Так…
- А я –її наречений-спохватився Олег.
- Дуже добре,що тут такі близькі їй люди.Та чому вони не знають,що їхня подруга і тим більше наречена носить під серцем нове життя../
- Що/-Роксі не зводила очей із лікаря.
Олег лиш поблід.
- Зараз з нею все впрядку,але поки що до неї не заходьте.Хай відпочине.
- …Ти сказала Софі про те,що бачила/
- Я/Я була впевнена,що ти їй все розказав.-Роксі не пам’ятала,коли востаннє була такою здивованою.
- Значить,так мало бути.
- Вона мала бути обманутою/
- Ми маємо бути разом.Я люблю її.І помилок більше не буде.Ми станемо під вінець і відкриємо новий розділ.
- А чи варто розпочинати його з брехні/
- Ти,що хочеш,щоб дитина росла без батька/
- Я не можу бути впевненою,що вона в майбутньому буде знати його.
- Я люблю Софі.І ти не руйнуватимеш наших відносин.Олег зайшов у палату.
«Що мені робити/Якщо я скажу подрузі правду,то вона страждатиме,її дитина буде рости без батька,як і вона…Це я буду винна її нещастю.»
- Софі,як ти/..Хоча,не тільки ти-Олег посміхнувся.
- Ти вже знаєш/-вона хвилювалась.
- Щойно дізнавсь…що ми станемо батьками.
- Так…Але ж не все так просто…-вона майже плакала.
- Софі,це я мав би плакати.Ми будемо разом і подолаємо всі труднощі.До того ж ,дитина для нас не стане проблемою…
...
«Дитина немає бути проблемою…Я зможу виховувати її одна.Ні,він не може знати…А,що коли Олег мене залишить/Так,це очевидно.Він не витримає цього.Краще,якщо я сама буду піклуватись про цю дитину…Мамо,чому тебе нема поруч,коли мені нема кому відкрись,розповісти найсокровенніше/Забути про все і покласти голову на коліна…Чому необдуманий вчинок приносить такі наслідки/Але,ні ,я не жалію про це.Тоді ніби ожила моя душа,я змінилась усередині…Ти мене чуєш/..»Софія завжди,коли переживала важкі миті.йшла на кладовище…Біля мами було спокійніше,упорядковувались думки…
- Ти мене чуєш/-вже вголос сказала вона.
- Думаю,що чує і допоможе.
- Антон…-Софі озирнулась і побачила в його руках  хризантеми.
- Твоя мати любила їх/
- Дуже,а твоя,які квіти любить/
- Вона любила тюльпани-на слові»любила «Софі зробила наголос.
- Даремно ти так-на обличчі Антона було щось незрозуміле
- А ,які любила…
- Іра любила троянди…жовті-він важко вимовив слово «любила»
- Я…теж їх люблю…Ти знаєш…
- Тепер відчуваєш різницю/
- Між минулим і сьогоденням/Велику…Де ти живеш-у минулому чи в дійсності/
- Стараюсь жити так ніби нічого не змінилось.Ні раніше,ні тепер.Про друге ти сама мене просила.
- Але неможливо бачити як ти вбиваєшся…
- Нічого не вдієш…
- А тоді,коли ти зустрів мене біля радіо…
- Не треба про це…
- В мене відчуття,що твоє кохання повернеться до тебе.
- Я не вірю в ніщо.
- Навіть, в те,що дає крила/
Стояли поруч дві постаті,та не впізнати,хто це був.Вони були так близько одна одної,а водночас так далеко…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81730103492737 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …