Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 22795, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.58.252.8')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза розділ перший

квартет у від'їзді(частина перша)

© Наталка Тактреба, 28-04-2010
Нас було четверо. Четверо напівбожевільних невдах. Четвер – заповітний день. По краплі «De Kuper»  чи «Molinary». Слайси відключені. Напівшепотом про основне.

Нас четверо: Римка, Ліля, Таня і я( Катя якби хто питав).
Римка з нас найматьоріша. Точніше найбільша пофігістка. Втомлена надмірною увагою татка-фабриканта і його чимраз молодшими коханками. Післала  Литву-батьківщину у дупу і повернулася в Україну-батьківщину, де ще три роки тому жила мам. Матуся померла від раку лімфи, залишивши двокімнатну і море проблем. Матуся любила чоловіків і шик, але все ж таки рідна, отже закриваємо тему. Римка періодично відвідує все можливі гуртки(крій та шиття,сальса, масаж, бісероплетіння, мовні курси, клуб парашутистів… далі просто міфові радіо гуртки, клуб юних хіміків, аквадизайн) і жодного з них звісно ж не закінчила.
Єдиний її диплом – посвідчення водія. 300 у.о. і маєш(якби хто питав). Єдиний її досвід – гроші закінчуються швидко. Але як фігура досить самостійна, від батьківських грошей відмовилась, натомість із радістю прийняла «подаруночок» - приміщення у центрі міста, за оренду якого отримувала щомісяця близько 3000 євро – це вже як «чемна доня» звісно ж, нічого не подумайте!
Римка говорить ламаною українською або плутаною російською, чим усіх веселить. Але хлопці з розуму сходять від її прибалтійського акценту( а можливо від глибоких вирізів і довгих ніжох). Але вона то все на право і на ліво, бо «Хлопці – собацюри невдячні. Виляють хвостом поки ти годуєш. А як пригріє ше хтось то ясен пень ю а велкам!». Римка не любить рокерів, але любить Курта( «бо він мертвий!!!»),не терпить матюків, не вживає таблеток і не цілується у перший вечір знайомства( тільки після 24:00. Отаке.
Об’єкт під номером два – Таня. Мила, спокійна дівчинка з довгим волоссям і бірюзовими айсами. Ніжний  і тихий голос,підкреслено коректні звертання. Проте не без запар – ясна річ. Таня має маніфест і вирок – «Я груба» - говорить зі слізьми на очах. Трохи є, але ж файна вбіса! Просто не в маму пішла( татечко Анатолій відзначився схожістю з бегемотиком і не відзначився ростом). Раз на місяць наша дівчинка (до речі, наймолодша серед нас) оголошує боротьбу з цилюлітом. Минулого року це мало не коштувало їй життя. В один вечір мала прийняла таблетки для схуднення, зверху фігню для «очищення організму», потім ліки від зобу і в решті снодійне( 2 шт.), бо  «дуже кортіло ригати». Так от, о 10 ранку  наступного дня я сиділа під реанімацією, матюкаючи всі засоби для стрункості  і молячи Бога зберегти це маленьке – ще геть дурнувате життя. Меседжі ішли в різних напрямках. Так що Бозя не образився і дівчинка Тетянка залишилася в цьому грішному світі, проте з виразкою.
Ліля – геть інша тема. Ніхто  і ніяк не второпає, що робить ця мишка серед таких відмочок. Ходило собі створіння в бібліотеку щодня і щонеділі на ранішню, а тут на маєш тобі: розмово про фатуми і психодиліку, 40 оборотів(мама: «фу, слава Богу, почулося 40 абортів…»), «ACDC”, “Led Zepplin”, кальяни і Карпати не рідше разу на сезон. Ліля читає Шопенгауера. Я знаю її 5 років і всі п'ять вона читає Шопенгауера. Може на пам»ять вчить і не признається?! Цитує іноді грецьких філософів. А в дорозі слухає аудіокниги французькою. «кум тель а вів син таля пас» - от все, що сказано нам нібито французькою, хоча маю підозру: все вона зараза знає.
Ну і я. нереалізований юрист, невдалий комерсант і врешті решт шустрий агент з продажу нерухомості. Живу з папугою – він феноменально дублює моє мовчання та фразу з реклами «Імідж ніщо!». Любить серіал «Секс і місто», можливо тому, що після нього я годую його яблуками. У мене нема родичів, тому кожного літа я тарабаню клітку з Вітольдом у село – на фазенду. Хатка залишилась від бабусі. Її матеріальна цінність геть не йде у порівняння з оточуючою природою та тишею, що зцілює краще «Новопаситів». Отож Вітольд і пару подруг – ось всі,хто міг би подати до розшуку  у разу мого зникнення. Хоча ні, Вітольд би просто здох від нестачі яблук і «Сексу і міста»

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 6

Рецензії на цей твір

Початок класний, Наталю!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 06-05-2010

це іно вступ!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Тед Лещак, 03-05-2010

Невероятно, но факт!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ніла Ревчук, 28-04-2010

Вітольд би здох від нестачі яблук і сексу... )))))))

© Victor Artxauz, 28-04-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.56708884239197 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …