Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 22753, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.238.6.55')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Монолог

Треба тікати.

© Аліна Жук, 26-04-2010
Треба тікати. Від тебе. Від себе. Треба взяти своє серце в руку і бігти, бо лише так я вбережу його від твоїх пагубних пальців.
Треба тікати. За п’ять хвилин збираюся і виходжу. У вухах навушники, щоб не чути відгомін твоїх слідів за мною, чорний непримітний одяг, щоб не підчепити ще якогось збирача сердець і сільського типу міські вулички, щоб було де розгулятися душі.
Треба тікати. Мене наздоганяє якийсь вихор чиїхось думок і намагається прижитися в моїй голові. Я борюся з ним, але щось благає відпустити. Біжу далі із штучно вживленими чужими думками. Якісь погляди час від часу витягують в реальність, та я намагаюся не розмінювати себе на ці тимчасові згусточки невідомої енергії. Інколи закриваю очі і насолоджуюсь уявним світом.
Треба тікати. За спиною відчуваю чиєсь неприступно-близьке єство, яке поглядом пронизує наскрізь, та я не повертаюсь. Мабуть, воно шукає серце, навіть не підозрюючи, що я розквиталася з ним і утопила в кровавому болоті з мільйонами інших пропащих сердець. Так легше. Без нього легше…
Треба тікати. Перериваю останню нитку між собою і реальністю. На душі спокійно і по-егоїстичному хОроше. Щось відчайдушно тягне мене подалі від цього стану, бореться за моє повернення в дійсність і кричить мені на вухо, що я божевільна. Відкриваю рот, щоб заперечити, вдихаю повітря наповнене чимось знайомим, повіки оголюють очі і щось із середини наливає їх солоною рідиною. Мій погляд зустрічається з тобою. Ти якийсь захеканий, бруднолиций… дивишся на мене з  докором і, протягуючи, розкриваєш долоні. В них щось таке по-болотному брудне, маленьке, пульсуюче… Я пізнаю в цьому непотрібному згусточку своє серце, а ти нерозбірливо бурмочеш, витираєш його і кладеш собі в кишеню. Склавши докупи поодинокі слова, я зрозуміла, що ти сказав: «Віднині я буду опікуватися твоїм серцем».
Небо насупилось, мабуть, вирішило вимити твоє обличчя дощем. Ти обійняв мене, накинув якусь кофтинку на плечі і мовив: «Треба іти». В голові пронеслося: «Треба тікати. З тобою тікати. Від себе…»

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.40455079078674 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …