Мільйони білих парашутиків беззахисно падають на пошерхлі асфальтові долоні. І від того світ міниться: то радісно тріпоче листочками, то сумує великим розжареним оком призахідного сонця. Легенький вітерець – і поплили біловітрилі кораблі по калюжному морі у пошуках пригод. Я вдихаю легенями ніжний аромат цвіту, він проникає всередину і змушує мене посміхнутися. Хвилинна радість зачаровує, заполонює, захоплює. Хочеться на кожній пелюсточці написати: «Посміхнись!» - і відправити невідомим адресатам. Може, хтось прочитає моє повідомлення і таки посміхнеться…
Пелюсткопад! Дивовижа! Біло-незаймані вулиці. І ти під цвітом, біла-біла стоїш, мов наречена. У волоссі – пелюсткова діадема, очі – блакить. Як заворожена. І мати, похилена, покручена вишня, крадькома визирає з-за гілок, щоб роздивитися, якою ж красунею її донечка стала! Тітка-абрикоса скинула вже свої молочно-рожеві прикраси, листочками хизується. Та куди її рівнятися до вишневої принцеси! Подружка-сливка зве на вечорниці, а ти, горда і неприступна, ледь посміхнешся білявим цвітом і засоромишся, бо горіх уже не вперше підморгує вслід.
Вишенько-панянко, не скидай свого білого платтячка, простягай тендітні рученята-гілочки до сонечка, до неба, до пташок і до кожної людини. Ділися зі світом своїм вишневим щастям!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design