Одного дня твій світ було зруйновано. Тобто для тебе це так виглядало. Сиділа і довго не могла відвести погляд від рухливих схематичних фігурок із країни Інтернет. Вони кликали тебе, бо там життя простіше - воно розвивається за не надто складними алгоритмами (у прямому та переносному сенсі). Там синтезована музика і чорне – воно чорне, а біле – біле.
Але про що ми. Ну так, просто ти якось раптом зрозуміла, що могла б податися разом із ним на край світу. А потім подумала, що хотіла б туди із ним. І вирішила навіть речі не пакувати, просто так, як є, вирушити на той край. Може для когось то все і не дивовижа, але для тебе – не пакувати речі…
Раділа з того рішення. Але він пронісся повз. Навіть не озирнувся. Мабуть, у його плани не входило везти тебе будь-куди. Несподівано. Але можна було б здогадатися. Ти хотіла залишити собі на згадку пилюку з-під його коліс, але вона швидко змішалася з іншою, звичайною дорожною пилюкою. Просто витерла з долонь весь той бруд. Вирішила сказати собі що воно й непотрібно було, і невідомо ще, хто від того виграв. Сказала. Повторила вголос і майже поіврила.
Заплакані очі та сліди від стіни на курточці, скоріш за все, не прикрашають.
А потім на тебе почали полювати катки. То такі урбаністичні потвори, що вирішили собі, ніби Земля надто недосконала. Тож постановили виправити. Вони чатували на тебе, щоб і тебе заразом зробити рівнішою та досконалішою. Інколи вдавалося. Але це не надто приємна процедура. До того ж, вона позбавляє індивідуальності, родзинки. Чи кураги, або інжиру, мочених яблук, тушкованих кабачків – у кого що є.
Пересування ставало дедалі складнішим. І хотілося втекти. Навіть було кілька таких, що пропонували підкинути на край світу. Дехто згоден був почекати, доки речі спакуєш. Ти гралася у ті ігри, хоч це і дратувало дедалі більше. Якби то було трохи раніше від катків – воно б іще нічого, але тепер...
Вирішила придбати таємну мапу і сама податися на протилежний край світу, де нікого не буде. Можливо, там лише пінгвіни (пінгвіни у першому значенні слова). Проти них ти нічого не мала, бо вони і так безпорадні, чи, принаймні, хочуть такими здаватися.
Так от, мапа. Ти не могла у ній зорієнтуватися, де там верх, а де - низ. Ти запитувала поради у справжнього вар’ята, який мав би знати. Та в його асьці постійно статус „за буйками”. Вирішила відкласти подорож.
Тоді було свято. І тобі подарували келихи для грапи. Це дуже витончено. Навіть і не мріяла. А ще прийшла бандероль з електронною адресою на звороті. Накладні поролонові вуха, рожеві, як в цирку. На якийсь час ти забула про химерну подорож. Химерну, бо ж туди не їздять поодному.
Ти йшла додому, теліпаючи рожевим пакетиком. Пальці замерзли, але тобі хотілося вдавати радість. Це хронічне захворювання. У дитинстві прапращури насміхалися із твоєї незграбності. Звісно, вони мали підстави. Дзеньк.
У одного відбилася ніжка, а другий – геть у друзки. Ти не хотіла вірити, бо батьки, наївні, вчили, що завжди, просто завжди, можна щось зробити. У сенсі – виправити. Ти збирала червоні скельця, пальці пекли. Втераючі рідину з очей, обмурзувала скривлене обличча.
Сенс життя – у безпорадності. Коли весь час ставлять на місце, вказуючи твій кут. Із кутом зору – те саме. Так, ти маєш право на самоврядування, але воно може бути використане лише поки тобі не виповниться ікс років. Там же маленька зірочкау кутку – додаткові умови контракту!
Гарно зваживши все те, стаєш дорослою. Усвідомлюєш, що скривлене, у кориченву смужку, обличча, діряві пальці та сліди бруду на колінах та легенях тебе, скоріш за все, не прикрашають.
Вирішила погодитися. Країна Інтернет досі чекає. Всі ці дегенеративні фігурки. Стати одною з них – просто мрія. Хоча там і немає пінгвінів, принаймні їх там не бачили.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design