Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 22069, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.137.221.163')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Містика і гумор

У кого великі очі

© Дара К., 23-03-2010
      Я сьогодні трішки затрималася на тренуванні, тому, коли вийшла на вулицю, сутінки впевнено перетворилися на темряву. Вулиці мого міста здалися мені порожніми, хоча на годиннику лише дев’ята година, а для квітневого часу доби не така вже пізня пора. Довго думати йти чи не йти через парк не доводилося, тому що вкорочення таким чином дороги - це гарна економія часу.
     Йду парком, нашорошила вуха. Як на зло – не горить жоден ліхтар, не блискотить ні один вогник поруч, а що вже казати про запізнілих перехожих… Темно та порожньо. Однак, тішу себе думкою, що мені досить таки перспективній спортсменці анічогісінько не загрожує, тому що я – сильна, спритна, вольова і, врешті, дуже-дуже швидка. Раптом за спиною, навіть аж надто голосно, чую, що хтось мене наздоганяє. Хтось обережний та прудкий, добре чую за спиною його шурхіт по асфальту. Ба, то навіть не шурхіт, а голосне клацання, яке у цілковитій тиші рокоче набатом.
     Зупиняюсь, озираюсь:
      - Гей, агов! Хто тут? – стараюсь надати своєму голосу вагомості та значущості. Замість цього на світ божий з горлянки вигулькують сполохані слова.
      Перелякано витріщаюсь в темряву, клацання припиняється, натомість з темряви на мене дивляться два величезних, десь розміром з яблуко, ока. Овва, вони вогнисто-червоного кольору. Заціпеніло дивлюся на ті вогники, здається ноги прикипіли до землі, відчуваю, як холодна цівочка поту котить спиною. Раптом клацання відновлюється, вогні шалено наближаються, липкі  пазурі страху вхопили мене за горлянку і не відпускають. Навіть на змаганнях зі мною такого не траплялося – страх паралізував свідомість. Перелякано закриваю очі, хоча довкола і так темно, хоч в око стрельни. Оте окате чудо-юдо вже поруч, навіть чую його нахраписте дихання. Не втекти, бо він надто швидкий, лишається одне – битися до останнього подиху.
      Бац! Ні, небо на землю не впало і я від страху не вмерла. Щось вологе тицьнулося у мою долоню, а згодом липкий теплий язик заходився лизати руку.
      Господи, це ж наша під’їздівська собачка  Лінда. Як я могла забути! Мама вдень щедро її пригостила моїми трохи потовченими канапками, які я в школі не з’їла, та вчорашніми залишками печені. От собачка з вдячності мене проводжала до місця тренування і чемно піджидала неподалік.
      Я радісно обняла Лінду і отетеріла, тому що вогники, оті вогнисто-червоні не зникли, а знову наближалися. Про всяк випадок, я вирішила не випробовувати долю і ми з Ліндою чимдуж кинулися з парку, навипередки. Того разу, впевнена, я побила всі рекорди, бо навіть Лінда за мною ледве встигала.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Росткович Олег, 27-03-2010

Вогник серед ночі.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 24-03-2010

Хто боїться, у того в очах двоїться :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина Михайловська, 23-03-2010

Невидиме - лякає,,,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 23-03-2010

То все таки не Чупак...?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Тибель, 23-03-2010

Вправно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 23-03-2010

У страху великі очі!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Львів, 23-03-2010

Малувато, мініатюрно надто,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 23-03-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Таміла Тарасенко, 23-03-2010

Ну чому, чому то була не чупакабра???

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 23-03-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.9229221343994 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …