Мені потрібно було взяти кредит на житло. Не мало, не багато - 50 тисяч удмуртських оленів. Я вибіг до газетного кіоску і придбав найсвіжішу рекламну газету. Повернувшись в офіс, став уважно вивчати пропозиції банків та кредитних спілок. Всі пропонували кредити приблизно за однаковими ставками, аж раптом мою увагу привернуло оголошення :
КРЕДИТИ ПІД 0 ВІДСОТКІВ РІЧНИХ !
Я негайно зателефонував за вказаним номером.
Слухавку взяла особа з приємним дівочим бельканто.
- Слухаємо !
- Добрий день, - кажу. - Я би хотів у вас позичити грошей на житло.
- Так, -відповідають мені, - ми позичаємо людям гроші під нуль відсотків річних.
- Я такий розчулений, -- кажу. - У наш час не часто зустрінеш людей, котрі тобі погодяться позичити гроші під нуль відсотків річних.
- І не кажіть, - відповідає мені бельканто. - Зараз всі такі падлюки !
- От-от, - кажу, - саме "падлюки". Лихварі недорізані ! Мало їх Гонта із Залізняком ! П"ятнадцять відсотків на рік - це ж іздєватєльство !
- І не кажіть ! - співчувають мені у слухавці. - Буржуї прокляті, еге ж ?
- Еге ж, - кажу. - А ви що, насправді не берете річних ?
- Не беремо. Ви ж читали.
- Зовсім-зовсім ?
- Зовсім-зовсім . Ви ж читали.
- Зовсім-зовсім-зовсім ?
- Ну, ви ж читали…
- А, вибачте, тоді ж який у вас інтерес ? Ви ж не будете працювати собі на збитки…
- Не будемо…
- Ну і ?
- Ми беремо комісійні за видачу та обслуговування кредиту.
- І скільки ж тих процентів ?
- Та, просто мізер… Десять відсотків від суми кредитування одноразово, а потім щомісяця - два відсотки від суми кредиту…
- Але ж… але ж це чисте здирство ! Це ж виходить двадцять чотири відсотки річних ! Чим це краще за умови інших банків ?
- Не хочете - не беріть.
Я поклав слухавку.
На початку наступного місяця мені надійшов телефонний рахунок на досить пристойну суму. Виявляється, я розмовляв з чарівним бельканто не просто так, а за власні гроші. Десять гривень за хвилину. Це , я вам скажу, крутіше навіть, аніж секс по телефону.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design