Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21924, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.140.198.173')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Вас підставили!

© A. Надія , 16-03-2010
МОРАЛЬ, ЯКЩО ВАС ПІДСТАВИЛИ
Кожна людина в своєму житті зустрічалася з багатьма неприємностями. Але чи замислювалися Ви коли-небудь. Над тим, чому вони виникають на Вашому шляху?
... Доля? Випадок? З усіма буває? Запитань багато.
Але чомусь, люди рідко думають, що причина в них самих. Зараз у світі панує багато таких негативних людських рис як заздрість, нахабство, егоїзм, підступність. Окрім цього, кожна людина живе одним-єдиним днем і думає лише про свою власну персону і про своє життя. Люди не озираються довкола...
Ви помічали, коли-небудь, що у Вас є друзі, близькі люди, сусіди і так далі, але може настати такий момент, що вони ці ”близькі” люди завдадуть Вам багато неприємностей і болю?
Уявіть собі, у вас у житті трапилось щось приємне,  або Вам просто в чомусь пощастило. А ці ”найкращі друзі” заздрять Вам ”білою заздрістю”. Ви добре це розумієте, але нічого вдіяти не можете. Людина Вам позаздрила  і вже сама не бажаючи цього, підсвідомо Ваші з нею стосунки погіршилися.
Як це видно? Вона вже не так реагує на ваші радості, вдає, що радіє з Вами, але криво усміхнеться, нібито змушує себе. Я вважаю, що це ще можна пережити, але тут ваше везіння продовжується, а ”друг/подруга” не може вгамувати своє поривання.
Воно гризе її всередині. Виникають різні запитання, на зразок: ”Чому саме їй так пощастило?”, ”Чим вона краща за мене”. Саме ці запитання не дають їм спокійно спати.
Ця людина на підсвідомому, а можливо і свідомому рівні починає вам якось заважати, починає підставляти.
Пообіцяє Вам, щось для Вас важливе. Пообіцяє допомогти  в тому, що Вам дуже потрібне. А в останню хвилину – відмовиться від своїх слів. Просто через те, що не бажає і не хоче це зробити. Так прямо і аргументує Вам.
І ось ваші плани рухнули, Вас підставлено, Вам соромно дивитися іншим людям у вічі, бо ви не впорались із своїм завданням. Але головне – у ваших стосунках відбувся розкол, Вам прикро, боляче,  сумно. Хочеться накричати і більше з такими людьми ніколи не спілкуватися. Але розумієте, що не варто цього робити. Ви змушені з цією людиною спілкуватися й надалі, можливо через якісь побутові обставини, по-роботі, по-сусідству, чи навчаєтесь разом. Ви ставите себе вище  духовного і морального рівня тієї людини, іноді дійсно краще мовчати, проковтнути і вдавати ніби то нічого натрапилось.
Проте Вам у душі образливо і прикро за таке ставлення. Вона ж могла відразу відмовитися в допомозі, могла попередити раніше. Але ні! В останню хвилину – було просто сказано: ”Я не хочу!”
Після всього, Ви нарешті зрозумієте, що на інших людей не варто покладатися. Зрозумієте також, наскільки самотня людина в цьому світі, серед десятків друзів, сотні знайомих, міліардів  жителів нашої планети. Потрібно розраховувати на свої власні сили.
А ця людина, яка завдала вам неприємність, колись постраждає через таке ж ставлення до неї за правилом ”бумерангу”.
А можливо, нам всім треба задуматися над своїми вчинками, своїм ставленням до інших людей? І робити, якщо не приємне один-одному, то хоча б тим людям, які ставляться добре до нас.
Давайте, станемо добрішими!
Давайте, хоча б не робити неприємності, якщо не робимо добро!
Давайте, будьмо ЛЮДЬМИ!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

З претензією на філософію....

© Володимир Читай, 17-03-2010

Оце правильно...

© Саня Сакура (Чучаєв), 16-03-2010

Оце правильно...

© Саня Сакура (Чучаєв), 16-03-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1780648231506 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …