Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21911, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.152.251')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Богдан

© В`ячеслав Рошко, 16-03-2010
     На маленькому дубочку тремтить останній листочок від холодного вітру. Трохи більше подиху, і він здійснить свій перший і останній політ, залишаючи оголену гілку. Починає пролітати пухнастий сніжок, прилипаючи на тепле дівоче обличчя. Вона йде краєчком тротуару, схлипує. Сльози якось дивно світились від фар автомобілів, що проїжджали повз, освічуючи таке ще юне, а вже кимось ображене личко.
    «Я кохаю його та не можу бути такою, як він», - говорила вона тихо. « Я терпіла його залицяння до інших, непорядність до старших людей, врешті-решт стерпіла його частенькі пиятики, але те, що він курить, нюхає, а потім і мене змушує це робити… Цього стерпіти не можу.»
    Вже стемніло. Треба повертатися до дому біля під’їзду зустріла сусіда – хлопця-однолітка, що завжди якось дивно на неї дивився, говорив тремтячим голосом тільки «привіт». Та її завжди було не до нього «Женька був кращим, сучасним, крутим з сережкою у вусі, з тату на грудях, завжди знав що сказати. А цей дивиться, нічого не каже, тільки червоніє, коли бачить мене».
    Забігши до своєї кімнати вмить вимкнула світло. Прилігши вона все збагнула, що кохає наркомана, алкоголіка, лицеміра. До знайомства з ним ходила кожної неділі до церкви, допомагала мамі готувати обіди для дітей-сиріт, підгодовувала птахів узимку, а тепер щонеділі ходить з ним на «тусовки».
     Вона з таким чудовим іменем Ганна, що означає сама доброта, за рік стала невідомо ким. Довго не могла заснути весь час дивилася на телефон, думаючи, що Женька от-от зателефонує, вибачиться за те, що накричав на неї та сказав, аби йшла геть, якщо не робитиме те, що він накаже.
    «Він любить мене запевняло себе молоде наївне дівчисько. – Адже він так багато разів мені про це казав».
     На електронному годиннику світилася трійка і два нулики. Сил опиратись ночі вже не було. Дівчина віддалась сную. Женька так і не зателефонував, хоча минуло вже два тижні.
     Якось у неділю гуляла парком, здалеку побачила Женьку, що в одній руці тримав пиво, а іншою обіймав якусь молоду дівчину, а, незабаром, щосили крикнув: «Я люблю тебе! Ти моє перше кохання!»
    Такі слова Женя десятки разів говорив Ганні, навіть так само кричав у парку. Усе було обманом.
     Дівчина більше не плакала, бо зрозуміла, ким була для того хлопця, лише іграшкою, якою він грався. Вона подумки дякувала Богові, що не дав їй стати наркоманкою.
    Ганна чекала ліфт. Підійшов сусід, привітався. І знову мовчав. Тепер коли Жені немає, вона вперше побачила в очах того хлопця два яскраві вогники, які так ніжно світилися, немов дві зорі. Він вже не видавався таким кумедним, як колись.
        - Як тебе звати? – запитала дівчина.
        - Богдан – почула у відповідь.
        - А мене…    
        - Я знаю – Ганнуся.
    Повернувшись додому, розцілувала маму. Цього так щиро вона давно вже не робила. Забігши до своєї кімнати шепотіла: «Богдан… Це, мабуть, Богом даний. Дякую Боже!»  
            

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Z, 17-03-2010

Пройняло...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Саня Сакура (Чучаєв), 16-03-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.63152599334717 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …