Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2698
Творів: 51558
Рецензій: 96010

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21707, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.218.73.233')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

тут там камон

© Наталка Тактреба, 07-03-2010
У вас бувало таке, що в один день закінчувалось все життєво необхідне? Зубна паста, сіль, гроші в гаманці, на мобільному, в неті, туалетний папір, підживлення для вазонів, мило, сливове варення, шампунь, зарядка в плеєрі,  пральний порошок, чисті шкарпетки і теде?
Одного дня в мене закінчилось те, що звикли називати «жіночим щастям»(яка нудьга!).
Хтось зверху із сарказмом сконстатував:  ти вичерпала свій ліміт на вдачу. Іди гуляй, мала!
Діалоги:
-    Знаєш, мені іноді шалено жаль, що ти в мене перша жінка…
-    ???, - здивований погляд.
-    Я серйозно. Зрадити ж тобі не можу. А так кортить знати чи ти гарна коханка.
-    А ти маєш сумніви?
-    Ні. Просто насправді нема з ким порівняти.
-    Якщо в тебе виникла така думка, то це означає, що ти чимось невдоволений…
-       Гамм…
-    хммммм…
-    в мене є ідея.
-    Яка?
-    Давай ти переспиш з Деном. Він відомий бабій, знає в цьому толк. І потім скаже мені що до чого.
-    Ти глузуєш? Отже ти зраджувати не хочеш, то траба дружину підкласти під френда?
-    Ну я ж заради нас. Буду впевнений, що нічого в житті не втратив…
-    А так все буде на ліво тягнути?
-    Нєєєєє…
-    Може б ти прямо сказав: рідна, я гульну разок – в розвідку . Вернусь і все буде по-старому…
-    Ти жахлива
-    Я???
-    І жорстока!
-    Слів нема!
-    І не треба!
-    Іди під три чорти!
Якщо хтось колись сумнівався у цнотливості українського вечора, то раджу заткнути свій маінд "садком вишневим коло хати" під звуки «Плач Єремії». Не знаю як там у вас далеко, а тут гуцули ввечері схожі на ангелів – стиха балакають, мало шляхують, курять люльки і бамбук, варять кулешу, «дочка вечерять подає» і зірочка встає… для кожного своя.
Гуляти серед усієї цієї ідилії ввечері із гімняним настроєм – нестерпима мука. І звідкілясь у липні ти набираєш повні капці болота, і лавки у парку всі зайняті, і цигарок твоїх улюблених в кіоску вже нема… і ні одна скотина не відповідає на дзвінки – очевидно сама доля рятує їх від твого скиглення. І ти бредеш запилюженими вулицями, заглядаючи у вікна першого поверху із такими прозорими фіраночками. Ловиш ритм постукування ложками-виделками, погукування дітей додому з вулиці, поскрипування качель, посвистування  ровера «Україна», погримування немитих «дев»яток»…    Ти нанизуєш всі ці звуки на пам'ять і стає бляха-муха так млосно і тяжко, шо вити хочеться. А з мінідинаміків МР3 лунає « Don`t Cry» Guns N’Roses і вже ніхто не питає, котитись чи ні з очей сльозам і чи боліти спогадам.
Діалог:
-    Сьогодні на роботі ми говорили про феміністок. Такий діалог вийшов… ну просто дебати!
-    Ага. «Єк будуть дебати, то мене першу…»
-    Та не кажи. Дівки зразу почали волати про посуд та куховарство…
-    А ти як завжди згадав Мішеля Ульбека?
-    Ні, я їм Карпу зацитував.
-    Ахахах!
-    Сказали,що тобі треба пам'яник покласти.
-    Ну це всі давно узгодили.
-    Хіба я такий поганий?
-    Ні. Просто я така добра.
-    Гиии
-    Геее.
-    Мале, я тебе люблю.
-    Ну а я звісно ж тебе.
Застуда б'є по здоров’ю і нервах. Сидиш вдома як розпатлана курка, волосся сторчма, очі заслимачені, з носа гидотна, під носоv уже червоний мозіль від хустинок. Саталітарка показує фак – на тобі, дурне стерво, "Перший національний" та "Інтер" з маразматичними серіалами. За вікном хтось сильно  трусить волоссям з лупою(снігопад йоли-пали!) і ніяких грьобаний хеденшолдренс не поможе. Гречка як завжди пригоріла до дна, а ти вже заманалась їсти задимлене. В холодильнику банка маринованих огірків, але з чим їх зараза їсти, коли з їстівного в хаті ще цибуля і чорнослив(не рахуючи соди). Іноді навідується сусідка – кайфує від твоєї потворної мармизи і задоволено топає до свого алкоголіка.
«Моє серце перетворилось на презерватив і тепер я весь серце» - щось таке далеке згадалось.  Закриваю повіки і бачу сни. В них нема місця зимі і пригорілим банякам, тупим реаліті та душевним шмарклям. А що там є – хтось спитає. Не знаю. Я не зустрічала цього в реальності, треба вигадати нове слово.
Діалог.
-    Мама питає чому у нас немає дітей.
-    Скажи, що в нас по графіку купівля пральної.
-    Ага, ще скажи відправлення її на пенсію і вона приб'є нас обох.
-    Ну тебе як сина звісно ж в останню чергу.
-     А тебе, як невістку звісно ж сковорідкою.
-    Отрутою.
-    Нііііііі, це надто підступно.
-     Ну так, гепнути бляхою по чолі значно гуманніше.
-    Ну це принаймні по-українськи.

Хтось не вміє плести макраме, хтось не в'яже шкарпетки, дехто не вміє грати на скрипці, інші – не знають, що таке «delphy», а я не вмію знайомитись. Тобто кажу оте все, що має бути: типу ФИО і все таке, але от зберігати таємничість, корчити міни, вести очима вправо-ліво, переходити на півшепіт… ох яке це все банальне. Єдине, що я нормально вмію робити з незнайомцями – мовчати. Безкінечно слухати змістовну тишу, дивитись прамо в очі і читати там правду, знаходити у видихах відповідь на свої запитання, відчувати втому серця битись 63 рази на хвилину. Я б змогла б здобути золоту медаль у змаганнях, якби це визнали спортом.
Діалог:
-     помер  Покальчук.
-    Давно?
-    Сьогодні.
-    …
-    Жаль.
-    Ти ж не любила його творчість.
-    Я не любила як сусідський котик мітив на наших дверях територію, але плакала, коли його пси розірвали.
-    Порівняла кота з людиною.
-     А ти не розрізнив творчість і особистість.
-    А хіба людина творить не те, що вона є?
-    Ні. Іноді це те, чим вона хоче бути, або чим вона звикла бути. А найчастіше це те, чим вона вміє бути…
-    То що ж такого в Покальчуку було?
-    Він був.
-    Він був і продовження?
-     Ні. Він був. І нема і більше такого не буде.
-    Мале. Пішли спати.
Я переглядаю наше листування. Маразм двох підлітків із синдромом передозу щастям. Погано звісно ж, що ми від цього впали в кому, але я помираю від думки, що могла тебе не зустріти. Що би мені тоді боліло, чим би я тоді захоплювалась, кого би тоді залишила на пам'ять???

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Артур Сіренко, 25-02-2024

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тед Лещак, 16-03-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анастасія Грім, 14-03-2010

Цікаві думки

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 08-03-2010

Варто було прочитати

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Юрій Кирик, 08-03-2010

ось так треба!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Victor Artxauz, 08-03-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.04706883430481 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати