Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2143, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.12.101')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Бойовик

Невезе і неідьоть

© Дмитро, 01-10-2006
Зараз ми розглянемо відмінності категорій "невезе" і "неідьоть".
проблема у тому, шо багато людьов плутають ці поняття. хоча очевидно, шо між ними є принципова різниця. шоб запобігти плутанині і допомогти младшому поколєнію, ми хочемо спробувати дати визначення і відшукати різницю.
отже, "неідьоть". категорія проста і складна водночас. залежить від передумов, шо склались. може бути спрямована на самого себе, або на предмет неживої природи, який прямо стосується об"єкта висловлювання. якщо "неідьоть" вживається суб"єктом чоловічої статі у відношенні до об"єкта що стосується суб"єкта жіночої статі (особливо коли обидва суб"єкта пов"язані сімейними узами)то можливі великі укладнення у майбутньому. у такому випадку пропонуємо вживати категорію "красіво", навіть тоді, коли вона не узгоджується із реальністю. "неідьоть" також характеризується висвітюванням проблем пов"язаних із біологічною неспроможністю окремих індивідумів задовільнити потребу у нестачі в організмі життєвонеобхідних речовин, або, навпаки, неспроможністю звільнити організм від відпрацьованих речовин.
Категоря "невезе" має глобальний характер, хоча, у більш конкретних трактуваннях, її значення звужується. у вузькому розумінні, "невезе" означає процес або рух, який не виконується, або його взагалі неможливо виконати. це стосується більшості механізмів створених людиною і нею керованими, але у стародавніх пам"ятках і першоджерелах знаходимо посилання, які ілюструють вживання категорії "невезе" у відношенні до тварин, що були приручені людиною.
"невезе" у глобальному значенні категорія, що охоплює буття вцілому. дослідження, щодо значення даної категорії, почалися ще у часи зародження становлення наукової думки, хоча деякі науковці стверджують, що "невезе" турбувало людство набагато раніше і виводять його виникнення до Біблійних часів (див. книгу "Буття" у "Біблії"). у сучасному світі ця категорія набула такого масового поширення і настіки розгалузилась, що важко дослідити її утворення процес формування, але деякі спільні риси все ж можна виокремити:
1. категорія, хоча б один раз перетинається із буттям кожного індивідума, а з деякими її можна пов"язати впродовж всього життя.
2. починає з"являтись саме у той момент, коли її виникнення не є бажаним для суб"єкта. подальший її розвиток неконтрольований і може загострюватись.
3. супроводжується емоційними всплесками (переважно негативними) може бути ускладнена депресивними станами і (дуже рідко) суіцидами.
4. більшість індивідумів пов"язує свої проблеми (різні за класифікацією) із категорією "невезе", що дає змогу стверджувати, що, таким чином, ми бачими бажання уникнути відповідальності за власні дії, а також наслідки таких дій. занадто часте звертання до "невезе" призводить до виявлення слабохарактеності, малодушшя й інших негативних якостей.
ВИСНОВОК
як бачимо, категорії "невезе" і "неідьоть" дуже принципово відрізняються одна від одної, але багато дослідників все ж іноді пов"язують ці категорії. деякі з них стверджують, що категорія "невезе" передує утворенню категорії "неідьоть", а інші цю думку відкидають і стверджують протилежне. ми, дотримуючись опосердкованого підходу, щодо трактування цих категорій, дійшли до висновку, що зв"язки між категоріями можуть бути різні і паралельно вони можуть існувати окремо. мусимо сказати, що дискусії навколо цього питання не припиняються й до сьогодні, а тому кожен може докластися до розвитку наукової думки.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.357136964798 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …