Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95755

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21425, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.183.187')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

спробуйте стати масою

© Тетяна, 23-02-2010
Молитва сучасності, коли традиційне стає модним, коли послушництво та вірність набувають незвично нових значень. Епатажність та нестандартність помирають під глибою модної правильності.
«Всім дано бути особистістю, а ви спробуйте стати масою» – ось новий салоган сьогодення і зокрема тих людей, що роками здобували незалежність подалі від батьківських домівок, пісень «Руки вверх» та сторінок Паола Коельйо. Вони читали Маркеса та Ніцше, захоплювалися Звуками природи на магнітній плівці й засинали під Чапліна.
Вони роками будували свою особистість, не таку, як в інших, в єдиному екземплярі самотності і возвеличенні лише власних позицій та переконань. І від шуму на будівельному майданчику вони роками не чули зовнішній світ і не бачили його за свіжо зведеними мурами. Ці новоспечені «особистості», підіймаючи голови до неба, прагнули досягти його своєю драбиною єдиності, унікальності, неповторності. Але чим вищою була ця драбина, тим вище ставало до неба, і кожен з цих будівельників особистості звалювався зі свого піднебесся на м’яку подушку життя.
Магазини з однаковим одягом, однакова робота, однакові чоловіки та однойменні почуття навалювалися на них, мов хвиля ніжного пір’я з ангельських крил. І щоб вже збудована особистість не завалила їх своїми крихкими стінами, вони підносили їй цю однаковість, як унікальність буття. Бо різними бути легко, а вирізнятися серед однакових – не дуже.
Однак кардинальність, властиву цим «особистостям», роками сліпої самотності, не можливо стримати, і щоб не так страждати від власної простоти, особистості перетворюють тисячолітні канони буття у щойно винайдені механізми та теорії, причому їх власні. І так само, всі, хто думає по-іншому, ніколи не будуть почуті ними, і не будуть побачені їх вчинки, досягнення, бо все, що створено іншими, привласнюється «особистостями» беззаперечно.
Ті, що годину тому відкидали усі можливі поняття стосунків, любові і беззмістовності життя, в цю мить їздять до колись покинутих батьків за грошима та обіймами, закохуються в новоспечених програмерів чи менеджерів, і стверджують, що смисл життя в дітях. Вони ладні нехтувати кожною неодруженою подругою, ростом кар’єри, мріями та Чапліном, аби прославляти повернення до палеоліту чи ще далі. І щоразу бити себе в груди, що саме так із найперших митей зароджувалася їхня особистість.
Це як самотня, натомлена феміністка з легкістю перетворюється в домогосподарку і любить себе сто кілограмовою, а чоловіка неголеного, дітей розбещених, а їжу дешеву. Вона теж колись будувала свою особистість і звалилася з її висот у просту буденність, називаючи це життям. І ці «особистості» намагаються проповідувати таке життя нам, хоча вони і поняття не мають, як воно, жити!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Victor Artxauz, 24-02-2010

Це - християнство!

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 24-02-2010

Кожен із нас...

© Саня Сакура (Чучаєв), 23-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4246678352356 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …