Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21367, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '100.26.135.252')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

майже-молитва

© Lina Litvinova, 20-02-2010
Сон набридливим восьминогом чіпляється до задзеркалля ока. Кофеїн напару з алкоголем ще стримують його натиск, але щупальці все тягнуться, аби запечатати повіки нездійсненними видіннями. Так мало часу лишається, а так багато хочеться сказати. Ні, не те. Не сказати – говорити, до болю в пальцях і запаморочення в голові. Говорити, щоб не з»їхати з глузду від тих-таки не здІйснених і просто нездійснЕнних бажань, які щоночі навідуються у сни.
Знаєте, як буває, коли – прокинувшись – хочеться битися головою об стіну і гризти подушку? Коли все твоє лузерство гидким липким клубком застрягає в горлі і ти думаєш про те, що могло би статися але ніколи (чуєте – ніколи!) з тобою вже не трапиться, бо загублено сторінок так з тисячу тому. Чотири настінні календарі  опали пожовклим листям, а я й досі згадую. Його. Алекса.
Ми не були створені одне для одного. І навіть якби спробували, у нас все одно нічого б не вийшло. Але, ймовірно, ми б зосталися друзями. Не такими, що номінально, а такими, що в вогонь і воду. Натомість загубилися у часопросторі. Він подався  - цілком несподівано - засвідчити свою любов Єгові, а я закохалася в Металліку, яку він співав хмільними літніми вечорами, поки не став святенником.
Сам того не знаючи, Алекс був моїм ангелом. Тим, який захищав мене від темряви і не давав схибити. З його іменем на вустах я поверталася майже опівночі до гуртожитка повз юрби піддатих гопів і знала, що зі мною нічого не станеться. Він молився Єгові, а я – йому. Добре, що він так ніколи і не дізнався про це, а то наклав би анафему, чи що там у них, у Свідків, буває…
Один-єдиний танець і однин поцілунок – це все, що у нас було. На випускному ми обпивалися міцним червоним і клялися у вічній любові.  Ще через рік ми побачилися востаннє. Тоді ж я і відпустила його зі свого серця. Мій ангел полетів, а я залишилася надто самотньою і беззахисною без нього. І  наробила стільки дурниць, що й досі не можу їх виправити. І зроблю, певно, ще стільки ж, бо навряд чи з"явиться в моєму житті інший такий  охоронець.
Коли засинає чоловік (він теж любить Металліку, але такий несхожий на Алекса!), я допиваю залишки пива з кофеїном і думаю: якби тоді, чотири роки тому, я б наважилася йому відкритися, чи було б все інакше? Може, може, може…
Я  писала тобі вірші і плакала під твої пісні. Я танула від твого голосу і навіть читала твою Біблію. Нарешті я навчилася говорити про тебе так, як і решта наших – без тремтіння голосу і рук. Якщо ти раптом з»явишся в моєму житті, це напевно нічого не змінить. Але, знаєш, таки приходь до мене у сни. Мені досі потрібен ангел.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

часто ангела за плечем ми не помічаємо

© , 02-03-2010

Разное в жызни бывает

© Pawlik, 21-02-2010

Мало не щоденниковий запис.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик., 20-02-2010

Всім вони потрібні...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Саня Сакура (Чучаєв), 20-02-2010

без фанатизму)))

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анастасія Грім, 20-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.046555042266846 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати