Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21355, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.1.158')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Усмішка

НАШЕСТЯ

© Павло Левіт, 19-02-2010
Космічні кораблі здійснювали посадку один за одним. Обіч майданчика їх зустрічала зграйка зелених чоловічків, жителів планети Марс, уряд якої ласкаво погодився надати притулок землянам, що рятувалися втечею від чергової глобальної катастрофи.
Коли стихли двигуни останнього зорельота, до землян, котрі спускалися трапом на заново віднайдену твердь, підбіг прищавий марсіанин і, торсаючи за рукав бритоголового здорованя, звернувся до нього досить непоганою українською мовою:
- Вибачте, шановний… Я – професор тутешнього науково-дослідного інституту. З ким би я міг поговорити щодо деяких проблем ядерного синтезу і захисту від жорсткого електромагнітного випромінювання?
Бритоголовий зверху вниз поглянув на зеленого чоловічка і всією п’ятірнею ляснув того по плечу.
- Привіт, братан! Як справи? Хочеш побазарити – ноу проблем. Але спершу похавати б що-небудь… Пішли в якийсь ресторанчик, там і перетремо всі питання, га?
Дрібочучи поруч здорованя, який широкими впевненими кроками міряв чужу бруківку, зелений знову намагався з’ясувати своє.
- Вибачте, а ви хто за фахом – фізик, астроном?..
Здоровило зупинився і глипнув на попутника недобрим оком.
- Слухай, похвессоре, не жени біса! Яка фізика? Яка гастрономія? До тебе прилетіли цілком поважані люди, а ти… Ти знаєш, скільки у мене торгових точок у Києві було?.. Більше ніж у тебе оцих бородавок на морді! У моїх маркетах одних лише унітазів щомісяця продавалось на сто штук баксів. Я відповідаю за базар!
- Пробачте, але хотілось би побесідувати…
- Та скільки завгодно! – перебив марсіанина підприємливий землянин. – Можеш зі мною побазарити, можеш із моїм ліпшим дружбаном… До речі, ти Вована знаєш?
- Н-ні.. – заперечливо похитав голівкою професор.
- Та ти що – з дуба впав?! Вован пів-України тримає. Тобто тримав… Весь метал, бензин, газ і… квас через його руки проходили. Ех і життя було… - почухав потилицю голомозий. – Ну, не переживай, прохвессоре, ми тут хутко лад наведемо, навчимо вас, яу Родіну любити…
Марсіанин непомітно відстав від свого оригінального співрозмовника і попрямував до іншої групки землян.
- Прошу мене вибачити, - звернувся він до пузатого дядька в чорному лискучому смокінгу, - ви не підкажете, в якому апараті прибули науковці і вчені?
- Опа! Ще один болотяний чорт! – зареготав до своїх одногромадників черевань. – Цікаво – баби в них теж такі бридкі?
- Головне не баби, головне – бабки! – докинув його товариш, і всі знову дружно зайшлися реготом.
- Кге-кге, - не полишав спроб добитися відповіді професор, - я хотів би запросити до розмови кого-небудь з академічною освітою або принаймні…
- Ти ба, воно ще й вумного з себе строїть! – визвірився на нещасного марсіанина черевань. – А я по-твоєму хто – дурень? Та ніякому академікові й не снилася така структура комерційних банків по всій Україні, в усіх двадцяти п’яти областях, ще й з філіями у райцентрах, яку вибудував я. Та я, може, сам академік! Сто пудів! – заревів басом товстопузий і гупнув кулаком себе в груди.
- А… а… фізики… хім… іки… - затинався професор, зиркаючи на землян переляканими очима.
Товстун саркастично посміхнувся.
- Фізики-лірики залишилися вдома, на Землі, приятелю. У них, на жаль, не знайшлося зайвого мільйона, щоб оплатити переліт. Зайвого мільйона… Непогано сказонув, еге ж? Ха-ха-ха!!
Зелений чоловічок відійшов від гурту бритоголових землян, що іржали, наче коні, аж хапаючись за животи, і, знесилений, присів на східцях якоїсь будівлі. Звідси йому було добре видно, як новоприбулі, мов таргани, розповзаються вуличками його рідного містечка.
«Це кінець… Сто пудів!» - подумав він.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Гарна ідея

© koka cherkaskij, 20-02-2010

Вірно...

© Саня Сакура (Чучаєв), 19-02-2010

Таки правда

© , 19-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1220560073853 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …