Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51045
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21314, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.224.37.68')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Затримка

© Ліда Молюскіна, 18-02-2010
Важко простежити політ пустої коробки /коробочки/, колись нашпигованої трубочками з нікотином. Слідом за недокурками /недопалками/ летить з n-ого поверху, додолу, чіпляючи гілки, листя і… чомусь совість. А може, не совість, а якість уламки спогадів, закликів партії „З...” – не засмічувати навколишню дійсність /чи щось інше!/. Таки вони зачепилися десь всередині. Чи може совість?
Партійний крик зсередини заглушується неприємним вереском Марії Сергіївни ззовні. Здається, в житті вона ненавидить дві речі – сміття викинуте з вікон гуртожитку /відповідальна ж!/ і систему „підвіконня–студент з цигаркою” /а тут скоріше страх за власну шкуру/. Кожен викрик доносить до розуміння власну сутність – відсутність совісті, подобу тварині, низьку собівартість, неперебірливість у справах інтимних… Щоправда, на думку пані Марії, тут /на її території/ всі мають однакову сутність /описану вище/.
В хід пішла чергова пачка. Підвіконня намагається втекти з-під ніг. Дим заповнює порожнечу. Скоро піде вухами. Стакан наповнюється мартіні – Катька має свою розвагу – мартіні в гуртожитку не піддається розумінню. Проте Катька знає секрет – погано не буде, а рівновага і логіка зникнуть: але навіщо їй? Звуки ковтків дратують. Видих. Та чого ти, в тебе ж і раніше було не так регулярно? Та пішла ти! – ця думка крутиться весь вечір, але ніяк не вирветься на волю. Знову совість? Чи щось інше? Та ну його. Легені заповнились димом. Їм вже ніяково. Сопіння у кутку сповістило про відсутність Катерини /у сенсі свідомості/.
Машинальні рухи. Погляд в нікуди. Більше нічого. А й не треба! Дивний звук знову вибиває зі звичного ритму – дивна сила в нього: дістає тебе у найпотаємніших куточках. Звуки переростають у мелодію. Пошук асоціації. „Стільникове кохання”. Знову пошук. Мобільний! Відповісти? Нарешті! Ти чому не озиваєшся? – твій піднесений голос опускає на дно... – Алло! Ти мене чуєш?.. – У мене… затримка... – тиша, як після війни. Тобі роз’яснювати не треба /ти ж не Катька!/… Важкий видих. Тиша. Ти стовідсотково тупишся на куток столу, стиснувши кулак. Знову видих. Хвилина. Три. П’ять. Так не може більше продовжуватись. Дві половинки „жабки” злилися в єдине ціле. О-о, 7 пропущених дзвінків. Востаннє зроблених непідозріливим тобою. Тоді ти ще не знав...
Набите димом тіло поповзло до ліжка – 50 кг притисли матрац. Що ж далі? Здається, це кінець...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Совість?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Саня Сакура, 18-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82333183288574 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …