Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21265, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.45.92')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Чупачарка

© Саня Сакура (Чучаєв), 16-02-2010
Здавалося, все… Порятунку немає… Жити далі просто неможливо… Як?.. Адже ж ця потвора не сьогодні, то завтра з’їсть тебе й не запитає ім’я, віку, ваги, зарплатні… Скоро Воно прийде, вирве твої двері, розтрощить усе в будинку та повечеряє тобою… Адже Воно – страшне; воно – незвичайне; Воно – надзвичайно сильне; Воно – бридке; Воно – огидне і голодне…
Коли моя молодша сестричка про появу в селі таємного Воно, життя в нашій сім’ї значно оживилося. З’явилася спільна тема для розмов. По всьому селі про Воно на ім’я Чупачарка, котре йому дав місцевий мудрець, затятий поборник прав бомжів та алкоголів, тричі п’яний за день Вася. Перша частина імені взята із загальновідомого бренду «Чупа-чупс», адже Воно, за словами місцевих жителів, ссало кров, а друга…
Так от, до чого це я. З появою Чупачарки село охопив жах… Вийти на вулицю боялися абсолютно всі, навіть в туалет. Тож доводилося в горщик…
Піар компанію Чупачарки проводила місцева інтелігенція на чолі з вчителькою початкових класів Інесою Сергіївною. Як же правдиво вона все розповідала.
- …Та…та…та… Воно вчора прийшло до нашого сараю й виссало всю кров у Івана…
- У Івана? – із жахом скрикнули всі вчителі. – Боже, яке ж горе… Твого Івана Чупачарка того? – перепитали вони у бідолашки.      
- Так… - із сумом в очах та горем у голосі відповіла постраждала.
- Божечки… - всі вхопилися за голови. – Що ж на нас чекає?
- Не знаю… - покивала Інеса Сергіївна.
- Бідний чоловік.
- Який чоловік? – не зрозуміла Інеса.
- Іван твій. Помер, бідолаха. Ще такий молодий…
- Тю-ю… - викрикнула бідолаха. – Та мій Іван зараз боки пролежує за теликом. Все з ним добре, хай би його грець взяв. Іван, цап мій, сьогодні життя позбувся… - капля сльози ковзнула щокою.
Однак не встигла жіночка до кінця пояснити всім, що Чупачарка випив кров не її чоловіка, а цапа, коли вже все село говорило про героїчну смерть Івана Скляренка. Всі готувалися до похорон. Інеса намагалася переконати всіх, що Іван живий та й Чупачарка – лише вигадка її уяви. Адже ж ніхто, окрім неї, Воно не бачив. Але ж вірити у це, подумайте самі, не хотілося – не цікаво.
А от, коли тричі п’яний за день Вася, гуляючи вночі біля сільського кладовища, ненароком помітив Івана Скляренка, котрий повертався від матері, селом промчалася нова хвиля розмов…
Тепер селом бродить дух Івана Скляренка, який бажає помститися всім, хто йому не вгодив за життя і розпочав з Васі… Той відважно оборонявся, але втік від духа, але той обіцяв його піймати…
А про Чупачарку забули до кращих часів…  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

:)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Сергій, 25-02-2010

[ Без назви ]

© Оля Медрик, 19-02-2010

Колись...

© Ганна Осмолова, 19-02-2010

[ Без назви ]

© Саша Ребрик, 19-02-2010

Чупакабра форевер...

© Олег Новацький, 19-02-2010

"Пішла брехня по селу..."

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 18-02-2010

Що за...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анонім, 17-02-2010

але горщики ж також треба виносити! )))

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Тед Лещак, 16-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.84704494476318 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …