Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50944
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21215, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.81.221.121')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фентезі

час змін.

© Максим, 13-02-2010
це писалося як шматочок твору навіяний оповіданням, та в чомусь може розглядатися, як окреме творіння.


- Ще кави, пане? - Офіціант зацікавлено глянув, на добре вдягненого чоловіка, що вже з годину сидів за столиком тільки з кавою та сигаретами. - Чи можливо бажаєте ще чогось?
Чоловік відвів погляд від вікна, куди він дивися весь цей час і поглянув на офіціанта. - Ви не вважаєте, що життя занадто прісне?
- Еее...Вибачте, Ви про що?
Дивний відвідувач здається навіть не помітив питання, знову повернув голову до вікна і продовжив. - Скільки людей я там бачу. - Він кивнув у сторону вулиці. - І всі вони витрачають життя дарма.
Старий музикальний центр, що вже довгий час стояв не працюючим, раптово увімкнувся і залунала якась спокійна музика. Хлопець міг би побожитися, що це було неможливо. Але це відбувалося. Поломаний центр грав, а відвідувач говорив далі.
- Заздрість, зневага, байдужість та ненавість. Стільки ж в людях ненависті. Весь свій потенціал, всю свою енергію та можливості вони витрачають тільки на себе, на задоволення своїх примітивних бажаннь, на свої амбіції...і на ненависть. Напевне найбільше на ненависть.
Він замовк і задумливо дивився кудись вдаль, ніби бачив там щось особливе, недосяжне простим людям.
Офіціант тихо, майже пошепки, хоч і сам не знав чому так, прошепотів: - Пане, Ви не будете проти, якщо я налью вам кави і відійду?
Пісня здається закінчувалась. Динаміки тихо наспівували:
***
I'd love to change the world
but I don't know what to do
So I'll leave it up to you
***
- Не потрібно більше. - Чоловік поклав на стіл кілька зім*ятих купюр, і звівся на ноги. Вже біля виходу він повернувся і промовив до хлопця:
- А ти ніколи не хотів змінити світ? Не чекати доки це зробить хтось інший, а зробити це самому, почати.
Ті кілька відвідувачів, що сиділи в кафе, повернули голови і зацікавлено подивилися на хлопця.
- Інколи хотілося, але що я можу? Я простий офіціант...
Відвідувач усміхнувся. - Перш за все, ти людина.
З цими словами він розвернувся і відчинив двері. Ступивши крок, він прошепотів, але чомусь це почули всі хто був у закладі:
- Я зміню світ...
Коли двері зачинилися, музика стихла і панель музикального центру потемніла, офіціант стер невідомо звідки з*явившийся піт і глянув у вікно.
- О, Боже! Дивіться, дивіться всі!
За вікном йшов сніг. Густий, багряний сніг. А десь вдалі, майже зникнувши у цій диковинці йшла фігура. Чомусь ніхто не засумнівався, що то був недавній знайомець.
І дивлячись на його силует, чомусь нікого не покидала думка, що настав час змін...великих змін.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

почни із себе

© Ден Комізі, 14-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78120899200439 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …