Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21200, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.216.239.46')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Потік несвідомості

Чорна заварна. Останні самопотвори

© Тед Лещак, 13-02-2010
сьогодні важливий день. остаточний, бо я нарешті стану чорною дірою. я сам народив її, сам погодився на ці пологи... брудні і смердючі води відходили довго... потім я сам виховав її в собі, вигрів під серцем... і ось вона виросла в мені у цілого мене. нафарширувала собою, і тепер сиджу порожній нею по самі вінця. без думок, без емоцій, без іскри... без себе... всі вони вже там, в дірі. всі вони вже діра. я так бачу, мене в мені практично не лишилося... а я бачу? зранку в дзеркалі мого погляду вже не було. замість нього теж діра. чорна. якась решточка чогось живого ще промигує на дні підсвідомості, але це ненадовго. переді мною на столі горнятко, а в ньому чорна заварна тиша. кожного вечора я надсьорбую з неї по ковточку… міцна тобі вдалася цього разу! правда, давно вже холодна. вона місяцями настоювалася на твоїх поглядах, вичавлених з моєї пам’яті… на твоїх словах, дбайливо зібраних у моїх вушних раковинах… на м’яких дотиках, у яких ти нам відмовила... на ніжності, яку ти нам заборонила... пам’ятаю, перші ковтки були жахливими. вони з’їдали мій мозок і моє серце... палили мої дихальні шляхи і легені... паралізували органи травлення… нищили все підряд, ковток за ковтком. на дні горнятка лишилася тільки брудна рідина висотою в сантиметр, а під нею мертва гуща. її потім треба буде вилити в смітник, бо водостік заб’ється. чи може її також випити? допити до дна і з’їсти цю бридку піскоподібну субстанцію, що там на дні... жувати огидні на смак піщинки і усвідомлювати, що я їм самого себе. доїдаю свою порожнечу. своє ніщо. саме таким я є на смак – неприємним під зубами і гидким на язиці. чорним і потворним, порожнім до відрази... майже мертвим. але я навіть не можу померти, доки ця діра в мені живе. бо вона – це я. бо нею я став з власної волі. бо я сам вирішив пити те, що ти для мене настояла. чорну, міцну, заварну... цю бридку каву. я міг відмовитися. міг попросити замість неї зелений чай або компот... але зробив свій вибір, нема на кого нарікати крім самого себе. тепер треба чекати, поки моя діра не займе цілий всесвіт, щоб я зміг зникнути разом з нею. або знайти того, хто наповнить мене знову чимось білим. хто наллє мені в прозору склянку парного молока. теплого і свіжого. але молоко зараз не в моді. всі навколо п’ють каву, у крайньому випадку – чай, також чорний. був час, я думав що буду пити тебе... але по ходу з’ясувалося, що себе ти наллєш комусь іншому. словом, смачного нам на завтра! смачного молока, солодкого... неодмінно з пінкою. скучив я за молоком... з ранніх років ще не пив. а ти?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 7

Рецензії на цей твір

Дякую,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© михайло карасьов, 10-04-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Саня Сакура (Чучаєв), 19-02-2010

не пий каву з пластикових стаканчиків!!!!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
©  Наталка Тактреба, 18-02-2010

рецепт

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Victor Artxauz, 16-02-2010

Чорно-біле кіно,

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Наталка Ліщинська, 15-02-2010

замість неї зелений чай або компот

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ден Комізі, 14-02-2010

З нульової позначки

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина Михайловська, 13-02-2010

Як льодяний

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 13-02-2010

Еспресо без цукру :)

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Світлана Кедик, 13-02-2010

Дуже зрілий твір!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 13-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72199606895447 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …