- Цього сонячного ранку його життя мало б змінитися, - сказав один ангел іншому.
- Але знову ні?
- Ні.
- І що ж сьогодні?
- Брудна ганчірка, - сумно посміхнувся ангел. – Якби ти знав…
…Він просто йшов вулицею, дивився під ноги або розглядав оманливі вітрини українських крамничок і думав про своє. Про невиплачений кредит за холодильник, розтягнену вчора на тренуванні зв’язку, а ще про зв’язку ключів, яку примудрився десь посіяти, сам не знаючи як і коли. І де тепер їх шукати?
Але в одну коротку мить усе це перестало існувати. Зблиснуло і зникло, розчинилося в просторах часу. Він побачив Її. Щось вона робила там, по той бік вітрини невеличкої другосортної цукерні.
Її посмішка заворожувала.
Витончені червоні вуста складалися магічним чином у солодкий рум’янець весни, що панувала зараз на вулицях міста.
Можливо, це й справді весна безжально вдарила йому в голову щойно, накинувши свої довжелезні нахабні ручиська на наївну молодість. Але для нього це не мало жодного значення. Тепер тільки Вона. Лише б дивитися на неї. Стояти просто посеред вулиці й дивитись, і не відводити погляду, не відпускати її посмішки, її очей.
Невинна, відверта посмішка, щирі веселі очі… не міг побачити з такої відстані якого кольору тих два яскравих діаманти, але їхній живий блиск угледів відразу.
Чорне, як ніч, хвилясте волосся вільно спадало на плечі та й нижче – довге й розпатлане, наче в самої відьми. Біла від ніжності шкіра вкривала нахабно, просто непристойно звабливе тіло. Чи то йому тільки так здалося?
Її щира посмішка, невинні очі, відьомське волосся і відверто красиве тіло манили до себе, схопили його серце в тугі обійми і все ніяк не думали відпускати.
Не міг зрозуміти, чи то справжній ангел спустився з небес, чи то сам диявол відправив до нього свою підопічну – ким би не була ця Богиня, Діва, Фея, Демониця, але вже точно не звичайна українська дівчина, - вона була прекрасною.
Він знав, що тепер готовий піти за нею будь-куди – чи то в глибоке пекло, чи то в розкішні райські сади – лиш би попросила. Тільки б дозволила йти поруч, дивитись на неї, посміхатися їй, нести її на руках, чи то стати килимом для її тендітних біленьких ніжок – усе б зробив.
Стояв, як бовдур, посеред звичайної вулички, де всі вічно кудись поспішають, когось зачіпають, у когось перепрошують та й прямують собі далі. Стояв і посміхався дурнувато й блаженно. Не міг зрушити з місця, та й чи хотів взагалі?
А Вона, натомість, рухалась. Цей короткий помах рукою – такий м’який, доброзичливий, граціозний, наче в балерини, і водночас нестримний та живий – манив його навіть більше за посмішку.
І врешті він не встояв.
Ледве переступив з ноги на ногу від хвилювання й блаженства водночас, що злилися тепер в нерозривний енергетичний згусток десь глибоко-глибоко в його серці, змушуючи бідненьке калатати дико й нестримно. Отак, відчуваючи себе неповороткою, та й взагалі нерухомою, діжкою з медом, перевалюючись, підійшов до вітрини, за якою посміхалася його Богиня, і блаженно помахав їй рукою.
Дивлячись щасливими щенячими очима на її невинне обличчя й звабливе відьомське тіло, не зміг втримати себе і притулився усім незграбним корпусом до вітрини. Наче думав, що скло тільки примара, і тільки Вона тепер єдина нерушима істина світу.
Та щось у тій істині перемінилося.
Чи то від переляку, чи сміху, а то й просто через необачність, помітивши перед собою (та й чи можна було таке не помітити?) незнайому фізіономію юнака, чия слинява посмішка розплилась, наче медуза, склом, дівча вронило брудну ганчірку, що нею раніше сяк так витирало вітрину і відсторонилася трохи назад від дивака по той бік скла.
«Дивак» і собі відійшов трохи поодаль, помітивши переміни на її обличчі. Відчув себе ошуканим. Досі перед ним світилася, парила в невагомості Богиня, Діва, Демониця, а тепер стояла приземлена й прикута до землі звичайна собі дівчинонька.
Брови на її обличчі зморщились та й чогось, ніби, погустішали, на тонкому білому носі з’явилась чудернацька гордієва зморшка, а тонкі червоні вуста, ці пелюстки, що, здавалося б мали нашіптувати поеми білому місяцю серед літньої ночі, скривились тепер у якусь безформну пляму на худорлявому, обтягнутому молочною шкірою, обличчі. Очі раптом втратили живість, а спалахували лише лихим вульгарним вогнем. Тіло здалося надто оголеним і худим, щоб зберегти звабливість.
«Ні, це не може бути вона!» – думав «дивак», але довгі розпатлані коси лишились незмінними.
«Відьма!» - люто прошепотів він. І доки «відьма» піднімала з підлоги втрачену ганчірку, поспішив ганебно капітулювати з місця подій – назад, до холодильників, втрачених ключів і вічних пошуків чогось, що мало б змінити життя.
- Сумно… - тільки й промовив ангел.
- Еге ж… сумно…
…а чортеня на «диваковому» плечі тихо посміювалось…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design