Щасливці завжди у меншині.
Тоді як основна частина людства вимушена миритися із безнадійним кружлянням за
варіаціями законів чи то Е. Мерфі чи то С.Н. Паркінсона …
Тому нічого дивного немає у тому, що й мені не поталанило потрапити не тільки до могутньої жменьки пестунчиків долі, але і навіть до когорти відносних везунчиків.
Ба навіть більше.
Мені здається, що у моєму випадку всі правила невезучості значно посилюються.
Наприклад, коли якась неприємна подія не може статися навіть теоретично – вона все таки стається, і щоб довести селективну неприязність долі – повторюється як мінімум тричі…
Зацінили !
Ха !..
А уявіть, як мене це все забембало…
Хоча, думаю - уявити то все неможливо.
Як неможливо повірити в реальність такої конкретної Недолі…
..Всі удари нічим необмеженого (!) невезіння цілеспрямовано направлені на мої основні професійні та особисті інтереси.
При цьому, чим ґрунтовніше і ретельніше виконується робота – тим безглуздіші випадковості і накладки, які незмінно приводять до стабільно катастрофічних результатів…
Жити так - просто не до витримання…
Тому було все – поїзди, літаки, шнурки, яди, ножі, пістолети…
І все марно…
Бо якби, наприклад, Анна Карєніна була мною – то її поїзд так і не прийшов би через якусь дурнувату бродівську фосфорну аварію …
Та що там казати - ціанід незмінно обертається на різну гидь (чомусь найчастіше на фенолфталеїн)…
найміцніші шнури виявляються перегнилими дрислями…
патрони або осікаються або ж в кращому випадку клинять…
стальні ріжучі предмети ведуть себе як переморожена гума…
нерозкритий (умисно!) парашут компенсується пухкою стиртою…
Коротше і жити неможливо – і злиняти зась !!!
Правда, з часом, я помітив – що все-таки відносний вихід є…
Так от, варто періодично змінити професію, імідж, територію – і на перших порах
вдається провадити майже нормальне людське життя.
При цьому треба пильно стежити, і коли починають відбуватися дрібні дуже малоймовірні події – це свідчить, що недоля надходить і пора робити ноги.
Ким мені тільки не довелося працювати…Офанарєть…
І ніде більше кількох місяців не затримався.
Результат цього – я перетворився на симбіоз афериста та авантюриста.
Як би ви знали, як легко можна зробити собі нове життя…
Так от, так все було і в цей раз.
Тихо працюю собі в автосервісі «Галичина-Авто».
Плинність кадрів жахлива, набирають всіх підряд …
Тому пристосувався, руку набив.
Живу собі потихеньку…
Аж раптом підірвав гайки, і доки зібрався запалити зненацька згаслу цигарку, побачив як колесо прямо-таки зіскакує із вісі, а гайки котяться одна за одною через все приміщення сервісу і акуратненько рядочком закочуються в отвір каналізаційного люку…
Це знак. Значить все. Стоп. Досить.
Пора линяти.
Сумно.
Збираю речі.
В транспорт не сідаю – це небезпечно, не так мені , як нащасним випадковим пасажирам…
Йду пішки.
Проходжу повз вітрину.
В ньому вродлива дівчина витирає вікно і усміхається…
Такі ситуації я прораховую і ніколи не попадаюся.
Та раптом – усвідомлення.
А раптом – я просто втікаю від дійсності і просто боюся життя.
Настільки боюся, що імітую все - від своїх почуттів до оточуючої дійсності.
І тут я роблю те, чого раніше ніколи б не зробив.
Це так само недоречно, як всерйоз відповідати на стандартне питання-привітання – як справи ?..
Отож, я піднімаю праву руку… у вітальному змаху,
широко усміхаюся…і тоді…
стандартна картина змінюється –
дівчина махає саме МЕНІ і до МЕНЕ усміхається…
Заходжу в магазин опромінений дурнуватою посмішкою закоханого шимпанзе…
Руда, конопата, низенька й опецькувати дама далеко не першої молодості чекає мене в холі, похитуючи в руках брудну віконну ганчірку і скрегоче зіпсованими зубами…
- Сороковий за сьогодні…
Брешеш тупа Недоля. Закриваю очі і набираюся хоробрості, відчуваю легкий поштовх…
Затим відкриваю очі і бачу осяйні очі небесної красуні, яка дивиться на мене з непідробленою радістю і каже…
- нарешті вдалося…Де ж ти так довго був…
Досить. Заплющую очі. Відключаю слух і дотик. Відключаю логіку.
Гравітація щезає. Відключаю свідомість. Відключаю тіло.
Темрява. Хаос.
Світлий тунель. В ньому тьмяна фігура привітно махає рукою і усміхається…
Підлітаю ближче…
Постать лупить мене по лобі оливковою гілкою і гнівно кричить …
- Прокинься, заразо !!!
Такий знайомий голос рідної дружини…
Повільно відкриваю очі…
Життя продовжується ?..
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design