Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20724, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.225.35.224')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза лаболаторка

Пригоди у провінції

© Олекса, 24-01-2010
Два брати-письменники йшли вулицями незнайомого міста. До відправлення потяга ще  залишалося кілька годин, і вони відверто байдикували, роздивляючись будинки зі старою архітектурою та вітрини провінційних магазинів. Це їм було потрібно для письменницької роботи – вони шукали нових вражень.
              Раптом вони побачили магазин, якийсь чи то універмаг, чи то супермаркет, у вітрині якого  стояла гарна приваблива дівчина і махала їм рукою.
- Дивися, ця краля махає нам рукою, - сказав один брат іншому.
- Не “нам”, а мені, - заперечив інший брат.- Бачиш, вона до мене повернута.
- Ні, якщо вже не нам, то не тобі, а мені.
- А пішли до неї і запитаємо!

               Вони зайшли у приміщення супермаркету і побачили там грабіжників у масках і  з автоматами “УЗІ”. Грабіжники грабували касу супермаркету. А усі працівники супермаркету і покупці  лежали на підлозі, склавши руки за голову. Грабіжники наказали і братам також лягти на підлогу і скласти руки за голову. Братам це дуже не сподобалося, бо вони були у нових дорогих костюмах “Міхаїл Воронін” і не хотіли їх замастити. Але робити було нічого. Вони мусили підкоритися наказам  зухвалих грабіжників, тому що ті могли їх постріляти, а це нікуди не годилося, бо читачі чекали їзніх нових творів.
               Наглі грабіжники продовжували грабувати магазин, коли раптом до приміщення увірвався спецназ і скомандував грабіжникам кинути зброю. Грабіжники не хотіли здаватися і почали відстрілюватися, але спецназівців було більше. Грабіжники дивувалися, як це спецназ дізнався про те, що вони грабують цей супермаркет. І письменникам це також було цікаво. Тому що вони шукли нових вражень для своїх нових творів.
               Тому коли було постріляно всіх грабіжників, письменники встали і запитали у спецназівців, як вони дізналися, що треба мчатися саме у цей супермаркет? Спецназівці відповіли, що їм надійшла  по телефону  інформація від інваліда, котрий жив навпроти цього супермаркету і спостерігав у морський бінокль за тією гарною привабливою дівчиною. Інвалід був колишнім моряком і добре знав морські сигнали. А дівчина, виявляється, не просто махала руками, а морськими сигналами передавала інформацію “СОС” і  іншу інформацію, з якої було ясно, що на супермаркет напали бандити.
                 І тоді брати вирішили запитати у дівчини, а звідки ж вона знала морські сигнали? Адже у цьому маленькому провінційному містечку зовсім немає флоту, і навіть моря теж немає. І дівчина відповіла, що то були не морські сигнали, а то вона просто  витирала ганчіркою скло, а що там побачив той інвалід у бінокль, вона не знає. Мабуть випадковий збіг  обставин.
                 І ще було дивно, що грабіжники не побачили  дівчину, що витирала вітрину, тому що вітрину від торгівельного залу відділяли стелажі з товаром.
                 За кілька годин брати-письменники  вже сиділи у потязі  і їхали додому у Київ, попиваючи  гарячий чай.
              - Знаєш, брате, про що я подумав? Ми так багато подорожуємо світом, а може нам  все-таки варто вивчити морські сигнали?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Як схема для оповідання - добре,

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 04-02-2010

Знову про близнюків.

© Академія, 29-01-2010

оригінально

© Victor Artxauz, 28-01-2010

Гуморина

© Дара К., 24-01-2010

По чоловічому

© Ніка Нікалео / Veronica, 24-01-2010

Жжош, Олекса!

© Двадцять восьмий герой-панфіловець, 24-01-2010

Ну, все ото як по маслу :)))

© Залєвський Петро, 24-01-2010

[ Без назви ]

© Росткович Олег, 24-01-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82754492759705 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …