Добродію і друже! З новим годом, любий і щирий мій земляче! Оце так довго не писав, то вибачайте, бо не мав як, забрали і ручку, і паперу не давали. Бояться, що картину якусь нарисую, та не по правилах. У них тут каноніки одні. Сюрреалізму не признають. Та ще не знають вони, що ми з вами надумали. Ну хто їм сказав, що народу нашому змученому потрібні національні поети. Оце й тут чую скрізь про підняття українського духу. Та ще й на моїх плечах. От яка моя доля погана! А хто я такий, скажіть на милість? Проста людина, як ви правильно слова мої вирвали – «некінчений я»! От вам першим Бог велів розважить мою тяжку тугу серед моря і чайок щирими словами. Спасибі . Знаю, що на Україні ходить якийсь міф навколо мого імені. А хто мого «Кобзаря» друкував? Та пани ж. Як не ховав я їх під ліжком, а знайшли і таки надрукували, хоч як просив, як благав. Питали чи мої, я казав, що ні, а вони однаково ім’я моє поставили. Кляті москалі! Не треба мені такого щастя, їй-Богу. До слова, ви задаєтеся питанням чи по правді я християнин і у розіп’ятого вірую, пишучи, що «немає Бога на небі!». Ой, як вам, голубе, сказати. Як заплющу очі та полину думкою на Україну, то Богу клонюся за щасливе провидіння. А як на оренбурзький пляж вийду чи зайду до шинкаря, а він наллє чарку та вже і оббере до нитки – тоді вже точно Бога нема, бо покарав би негідника цього за його черству душу! Отак я скажу. А ви самі вже думаєте, благо, мудріші ви. А за се не лайте дуже «Причинну» мою, я ж бо душу уклав, хоч і куцу, але щиру. Знаю, що грошей вам нема, тому висилаю сто карбованців на друкування книжки. Тільки прошу вас напишіть по-нашому, не по-московському, бо ці кацапи як придумали собі національного поета і націю для нього, то вже і пожити не дають. Оце сьогодні кажу повіреному: «Випити хочеться», а він очі свої викотив, наче татарин у Кафі, та й відповів, що не годиться так поету. Не дав Бог талану! А що вурдулакою називаю, то по правді. Грішу. А як ще виживати у цьому великодержавії? Вони ж самі грошима кидаються, у горілці тонуть, а ти тут чаєм давися. І все безпросвітно жду, коли отпустять мене додому.
Бувайте здорові та не забувайте
безталанного
Т. Шевченка.
*Оле́сь Бузина́ (1769 – невід.) — український письменник, відомий книжкою «Вурдулак Тарас Шевченко», цинічним поглядом та блискучою лисиною.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design