Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20515, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.218.184.214')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новела

ЧАС НЕЛЮБОВІ

© Юрій Кирик, 16-01-2010
ЧАС НЕЛЮБОВІ

Щасливі каштани. Їм травень запалює свічі.
А нам хто освітить зневіри глухий лабіринт?
С. Антонишин.


Коли двоє ступають у свою незашлюблену весну, може охрипнути голос любові, як і зів’яти нерозпущений квіт. Ми пасуємо до себе - як  квіти кульбаби: ти розквітла, з жовтогарячою голівкою, я ж - із посивілим пухом, що чудом тримається на стеблі…
Забутий годинник узявся за свою катівську працю – відраховує час розлуки. Хочеться гукнути йому: Зупинись! Хіба не бачиш, ми усе ще разом! Та механізм у годинника невблаганний,  то він відраховує час нелюбові…
Усе ще торкаю устами знайомі риси - шукаю того, що мало б там залишитись. Хіба жодного сліду не залишила наша любов??? Якщо не радості, то, бодай, болю, бодай  якась стигма повинна була б залишитись…
У цій незашлюбленій весні, виглядаємо безглуздо, як безлистяний сад. Та ні, навіть з ним годі себе порівнювати – в його чорних стовбурах нуртують соки, і він лада-хвиля зацвіте.  Твої ж почуття зав’яли, як нерозпущені пуп’янки пролісків, мій недолугий подарунок, що зів’яв, зігрітий твоїм  теплом … Що вже тут вдієш?
- Знаєш, виривається з уст моїх натхненна фраза, - вірю, що навіть безкрилі птахи здатні долетіти у вирій!
…У дівчини розгублений, й навіть трохи винуватий погляд, їй, звичайно ж,  нічого відповісти. Відчуваю, усе що можу зараз вдіяти – загнати себе в іще дальший, глухіший кут…
Ніхто не придумав, як  втекти від погоні, яку влаштовав собі сам…


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Переходемо до любові!

© Таміла, 17-01-2010

Є над чим подумати.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Iren, 16-01-2010

Без назви

© Роман, 16-01-2010

А нам хто освітить зневіри глухий лабіринт?

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Ден Комізі, 16-01-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82249283790588 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …