Християнство має два радісних свята - Різдво і Воскресіння. Різдво, це справжня ейфорія. Новонароджений Ісус, - лише програма майбутнього християнства. Як любимо ми маленького Ісуса, скільки маємо різноманітних ікон із Його зображенням! Скільки зображень вертепу! Сотні Різдвяних колядок у яких славимо народженого Месію! Ми так само радо вітаємо програми улюблених партій, президентів і окремих урядовців.
Воскресіння ніби теж радісне свято. Та тут народний геній виявився скупим. Пісенна палітра аж надто скромна, образотворча - теж. Річ у тому, що у Воскресінні цю програму треба виконувати, а це важко, потребує чималих наших жертв, зусиль. Нажаль, тут Церква зіграла із прихожанами в піддавки. Замість каяття, яке зобов’язує, аби людина йшла туди, де згрішила, і по можливості загладжувала вину - формальна сповідь і відпущення гріхів. Кожен відчуває, що це несерйозно, що щось тут не так. Тому й немає ейфорії і справжнього відчуття свята. Душа людини - християнка. Вона відчуває, що відповідати: ”Воістину Воскрес!” поки людина не пройшла свою Голгофу, не пронесла свого хреста, не можна. Без цього немає Воскресіння.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design