Місяць сьогодні грає на флоярі. Чи чуєш? Таки грає. У небі заслухались зорі, перестали блискати своїми чаровливими оченятами, затамували подих, сподіваючись, що то він грає тільки для одної з них, найвродливішої зіроньки.
"До-ля-сольььььь". І м’який знак падає з неба на плесо озера, боляче вдаряючись об його тверду кригу своєю ниточкою-ніжкою, а потім відбивається місячним промінчиком від дзеркальної поверхні озера-свічада і лине вгору, вгору, тоді знову трішки вниз над скуйовдженими шапками зимового лісу, над м’якими хустинами садів та периною пухкою ланів, над розкішними брилями дахівок та готичними шпилями-кресанями церковиць....
«Фа-сі-ре-мі». Грає флояра. О, ні, то не мороз тріщить під чобітками, то нота "мі" хрумкає так лунко: "Мі-мі-мі-мі" - сріблисто дзеленчить морозяне безголосся. Місяченько вповні сьогодні грає на своїй флоярі і від тих звуків утішається навіть сніг.
Господи, скільки смарагдів, діамантів та перлів впало додолу, коли нота "фа" помчала наввипередки з неґречною нотою "ля" й обидві заплуталися-закружляли намистинками-сніжинками в густій хвої вродливиці ялини і раптом… О, диво дивне, розсипалися дивокоралями над білим світом.
Грає-виграє свою журливо-прекрасну мелодику місяченько на своїй флоярі. Навіть зорі бояться морганням сполохати викувану ним дзвінку морозну тишу, бо то не тільки музика і не лише ноти… То глибинна туга і щемливе кохання. Хіба може така мелодія звучати просто так?
Ніч. Зима. На озері дзвенить крига, а в ній, мов у дзеркалі відбився місяць, що тужить-грає про кохання на своїй флоярі для коханої, єдиної.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design